I TO JE HRVATSKA: Čelnik HGK o svojim mjesečnim primanjima od 55.000 kuna

U emisiji Otvoreno HRT-a bilo je govora i o plaći Luke Burilovića, predsjednika Hrvatske gospodarske komore.

Na upit voditelja da komentira činjenicu da prima 23.000 kuna plaće u HGK, i uz to ima primanja u nadzornim odborima, što sveukupno mjesečno iznosi 55.000 kuna, Burilović kaže da su neki podaci točni.

Upitan je li to pravedna naknada za postignute rezultate rada, Burilović kaže:

“Ja sam danas inzistirao da se objavi moja plaća s obzirom na to, da podsjetim, Hrvatska gospodarska komora nije državna institucija nego je stručno-poslovna organizacija, ja nisam državni dužnosnik. Ne podliježem Zakonu o sprečavanju sukova interesa ali sam rekao da želim biti transparentan”, kaže Burilović za HRT i nastavlja:

“Kao čovjek koji se 30 godina bavi poduzetništvom i još od devedesete ima svoju tvrtku, naravno da imam i neke druge prihode koje sam u ovih 30 godina stvarao i da s obzirom na ove okolnosti gdje ljudi teško žive to možda za nekoga izgleda jako puno, potpuno mogu razumjeti.

Ovi neki iznosi koji su danas spominjani nisu točni, ali moja plaća u HGK je 23.000 kuna.

Ja imam još primanja u nekim institucijama i preko svog privatnog biznisa, ali mislim da nije vrijeme da o tome govorim niti je umjesno da govorim o svojim privatnim poduzetničkim aktivnostima”, rekao je Burilović.

Komentiraj