I NEDJELJA NA BANOVINI: Hrvatska vojska nastavlja pomagati stradalima

Hrvatski vojnici bili su angažirani u Petrinji, Sisku, Hrvatskoj Kostajnici i Glini u vidu prijevoza i postavljanja šatora i stambenih kontejnera te ispomoći Crvenom križu, a nastavljaju s radom i danas.

”Pripadnici Hrvatske vojske nastavljaju svoj angažman na području Sisačko-moslavačke županije koju je u ponedjeljak, 28. prosinca 2020. godine pogodio snažan potres te uzrokovao velike materijalne štete i ljudske žrtve zbog čega je Vlada Republike Hrvatska 2. siječanj 2021. proglasila Danom žalosti.

Na terenu je u subotu, 2. siječnja 2021. godine bilo angažirano ukupno 248 hrvatskih vojnika koji i dalje obavljaju zadaće ispomoći Stožeru civilne zaštite u vidu prijevoza i postavljanja šatora i stambenih kontejnera, kao i ispomoći Crvenom križu u podjeli humanitarne pomoći.

Osim u Petrinji, hrvatski vojnici bili su angažirani i u Sisku, Hrvatskoj Kostajnici i Glini. Također, u vojarni „Pukovnik Predrag Matanović“ u Petrinji započelo je cijepljenje protiv bolesti COVID-19 pripadnika Hrvatske vojske i civila koji su na dobrovoljnoj osnovi proveli djelatnici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Angažman pripadnika Hrvatske vojske nastavlja se i u nedjelju, 3. siječnja za kada je predviđeno postavljanje šatora, stambenih kontejnera, dostavljanju humanitarne pomoći, pružanju pomoći i prihvatu civilnih osoba na smještaj u vojarni „Pukovnik Predrag Matanović“ i drugo”, priopćili su iz MORH-a.

Komentiraj