I DALJE PIJANI ZA VOLANOM: Vozačica u Zagrebu imala čak 2.94 g/kg alkohola u organizmu

U pojačanom nadzoru u prometu što ga je provela PU zagrebačke, opet se pokazalo da ljudi piju i voze unatoč visokim kaznama.

U priopćenju PU zagrebačke se kaže:

Prvog dana provođenja preventivno represivne akcije pojačanog nadzora vozila i vozača usmjerene prvenstveno na počinjenje tzv. „četiri glavnih ubojica u prometu“, a to su: prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji, utvrđeno je sljedeće:

– ukupno 138 prometnih prekršaja, od čega su 36 prekršaja počinili vozači pod utjecajem alkohola, 17 prekršaja počinjeno je zbog nepropisne brzine, devet zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa i pet nepropisnog korištenja mobitela. Dvije su osobe dovedene na sud, a sedam ih je zadržano do otriježnjenja. Najveće zabilježene koncentracije alkohola su kod:

– 42-godišnjakinje koja je upravljao vozilom u Centru u Jurjevskoj ulici te joj je obavljenom kontrolom utvrđena koncentracija od 2,94 g/kg alkohola u organizmu,
– 57-godišnjaka koji je upravljao vozilom u Ivanić Gradu, sudjelovao u prometnoj nesreći te mu je obavljenom kontrolom utvrđena koncentracija od 2,07 g/kg alkohola u organizmu,
– 56-godišnjaka koji je upravljao vozilom u Stupniku pod utjecajem alkohola od 2.06 g/kg u organizmu,
– 51-godišnjaka koji je upravljao vozilom u Velikoj Mlaki pod utjecajem alkohola od 1.92 g/kg u organizmu,
-32-godišnjaka koji je upravljao vozilom na Remetinečkoj cesti pod utjecajem alkohola od 1.91 g/kg u organizmu.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!