HZZO PRIOPĆIO: Ako liječnik zatraži da nešto platite, tražite račun

kujundžić, hzzo

S obzirom na učestali broj prigovora od strane osiguranih osoba oko naplaćivanja usluga u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, a o čemu su mediji pisali u zadnje vrijeme, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje izdao je priopćenje za javnost.

Priopćenje HZZO-a prenosimo u cijelosti:

“Iskaznica obveznog zdravstvenog osiguranja Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) omogućava ostvarivanje prava na cjelovitu zdravstvenu zaštitu i besplatne zdravstvene usluge u skladu sa zdravstvenim potrebama u ordinacijama izabranih doktora primarne zdravstvene zaštite (ordinacija doktora opće/obiteljske medicine, ordinacija doktora ginekologa, ordinacija doktora pedijatra) uz obvezu plaćanja participacije (sudjelovanja u troškovima zdravstvene zaštite).

Ukoliko osigurana osoba posjeduje važeću policu dopunskog zdravstvenog osiguranja, nije u obvezi plaćati participaciju. Ukoliko izabrani doktor zatraži plaćanje bilo koje zdravstvene usluge (osim participacije), osigurane osobe upućujemo da zatraže račun, te da se jave u najbliži ured HZZO-a”, stoji u priopćenju.