HVIDRA NA IZVANREDNOJ SJEDNICI: Povod je Pupovac, a problema bi mogao imati i predsjednik Đakić

Predsjednik Hvidre Josip Đakić u sjedištu te udruge zakazao je izvanrednu sjednicu svih tijela Hvidre – Predsjedništva, Glavnog odbora, Nadzornog odbora i Suda časti, na koju su pozvani svi predsjednici županijskih organizacija, njih 21 iz cijele Hrvatske, te pridruženi, 22. predstavnik iz redova HVO-a.

Povod je Milorad Pupovac. Naime, u HVIDR-i nema jedinstva kada su u pitanju Pupovac i daljnji koraci koje, zbog njegovih izjava, planiraju dalje činiti. Dok jedni povlače ručnu kočnicu, drugi pozivaju na odgovornost Josipa Đakića, dugogodišnjeg šefa te braniteljske udruge koji se sada, kažu nezadovoljni članovi, povlači pred politikom.

Kako piše Večernji list, umjesto discipliniranja oponenata iz dvije organizacije, o čijim bi zahtjevima za Đakićevu smjenu trebao raspravljati i Sud časti, Josip Đakić mogao bi se na današnjem sastanku susreti s valom nezadovoljstva još nekih predstavnika županijskih ogranaka.

Skupi li se trećina nezadovoljnih, odnosno sedam glasova, prema statutu udruge mora se sazvati izvanredni sabor na kojem se glasa o povjerenju predsjedniku.