HUMANITARNA AKCIJA: Za djecu splitskog Maestrala prikupljeno 375 tisuća kuna

U posljednjim minutama Dobrotvorne večere za djecu Maestrala, koja je održana u splitskom restoranu Kampus je prikupljeno 375 tisuća kuna za obnovu stana u Splitu u kojemu žive štićenici Maestrala, stariji od 18 godina.

Dječji dom Maestral je na gala večeri okupio donatore – tvrtke i ljude dobra srca, koji su među prvima donirali 200 tisuća kuna za rekonstrukciju stana mladim Maestralovcima. Tijekom večeri je održana aukcija s dresom zvijezde Hajduka Marka Livaje na kojoj je prikupljeno dodatnih 25 tisuća kuna, ali najveće iznenađenje večeri je donacija od 150 tisuća kuna od uzvanika koji je želio ostati anoniman. Zahvaljujući tom velikodušnom činu, ispunjen je i novčani cilj akcije – prikupljeno je čak više od 350 tisuća kuna na koliko su procijenjeni radovi detaljnog preuređenja stana, koji je do sada bio dom tridesetak mladih Maestralovaca.

Foto: Ivica Matić

U prekrasnoj sali restorana Kampus u Splitu 350 uzvanika vidljivo je uživalo  dva i pol sata u glazbenoj čaroliji i energiji ljubavi poznatih hrvatskih pjevača i umjetnika – Petra Graše, Zorice Kondže, Joška Banova, Doris Dragović, Ive Amulića, operne i koncertne pjevačice Terezije Kusanović i mlade zvijezde Supertalenta Josipa Šušnjare.

Petar Grašo (Foto: Ivica Matić)

Poseban pljesak i oduševljene reakcije izazvao je izlazak dječjeg zbora Maestralići i njihovog voditelja Ivana Peraka koji su sve uzvanike pozdravili pjesmom Zvončići, a gosti su posebno bili ganuti nadahnutim govorom i zahvalom štićenika Joška Lalića,  jednog od stanara stana kojeg se planira obnoviti.

Večera je organizirana uz pomoć Studentskog centra Split, a volonterski su se angažirali i  poznati hrvatski kuhari – Hrvoje Zirojević, Ivan Pažanin, Duje i Ante Pisac, Roko Puče, Pero Savanović, Matko Ivanišević i Duje Milić, koji su uzvanike počastili vrhunskom hranom.

Dotis Dragpvić (Foto: Ivica Matić)

Na Dobrotvornu večeru za djecu Maestrala odazvali su se u ime hrvatskog premijera Andreja Plenkovića državna tajnica Marija Pletikosa iz Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike,  potom župan Splitsko-dalmatinski Blaženko Boban sa svojim suradnicima, gradonačelnik Ivica Puljak, saborska zastupnica Marijana Puljak, msgr. Marin Barišić, splitsko-makarski nadbiskup i metropolit, brojne tvrtke, osobe dobre volje.

Dres Livaje prodan na aukciji (Foto: Ivica Matić)

Ravnateljica Jelena Burazin je u ime Dječjeg doma Maestral zahvalila svima na donacijama, ali i podršci i ljubavi koju su pokazali djeci, ne samo “večeras već i kroz sve protekle godine i, nadamo se, koje dolaze”.

Svi oni koji žele podržati djecu i Maestral mogu svoje donacije uplatiti na žiro račun Maestrala HR1023900011100024990 ili kupiti umjetničke slike poznatih hrvatskih slika putem web shopa na stranici Dječji dom MAESTRAL Split | (ddmaestral.hr) Web Shop je,kao poklon Maestralu, izradila  informatička firma iz Splita koja je poznata po svojim brendovima DB Touch, Hotel’s Touch i Plurato.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!