HUMANITARAC GODINE: Ivan Blažević nominiran za svjetsku nagradu

Upravitelj Zaklade SOLIDARNA, Ivan Blažević, nominiran je za svjetsku nagradu „Humanitarian Awards Global“, u glavnoj kategoriji – humanitarac godine.

„Humanitarian Awards Global“ dodjeljuju se s misijom prepoznavanja, predstavljanja i vrednovanja rada pojedinaca i organizacija koje su svojim djelovanjem posvećene radu u zajednici i društvenom napretku. Misija „Humanitarian Awards Global“ je ne samo nagraditi rad, već čineći to dodatno podržati i poticati proaktivni angažman diljem svijeta.

U kategoriji humanitarca godine, Ivan Blažević, upravitelj Zaklade SOLIDARNA, jedini iz Europe nominiran je uz još 18 međunarodnih kandidata i kandidatkinja, što je veliko postignuće i ogroman podsjetnik na pozitivan utjecaj koji njegov rad ima za zajednicu.

„Duboko sam počašćen nominacijom za nagradu u kategoriji humanitarac godine. Ova nominacija nije samo odraz mojih napora, već i dokaz moći kolektivnog suosjećanja i empatije u stvaranju pozitivne promjene u društvu. Od srca hvala timu zaklade SOLIDARNA, svih suradnika i suradnica, volontera i volonterki i donatora čija neumorna pokretačka snaga stoji iza svih postignuća i uspješnih društvenih promjena koje smo zajedno izvojevali proteklih godina. Ono što je najvažnije, izražavam svoju zahvalnost pojedincima i zajednicama čije smo živote dotakli svojim radom. Vaša otpornost i snaga u suočavanju s nedaćama naučili su me neprocjenjivim lekcijama o empatiji i solidarnosti“, ističe Blažević, upravitelj Zaklade SOLIDARNA, a glasati za njega i SOLIDARNU možete ovdje.

Od svog osnivanja Zaklada SOLIDARNA usmjerena je na zajednicu te zahvaljujući transparentnom i učinkovitom načinu rada uvažava povjerenje kako građana i građanki, tako i brojnih organizacija i korporativnih partnera. Zaklada SOLIDARNA kroz Fond za žene pruža pomoć žrtvama obiteljskog nasilja, nudeći im podršku i resurse da ponovno izgrade svoje živote. Kroz Fond Desa & Jerko Baković SOLIDARNA osigurava pristup obrazovanju i svjetliju budućnost za djecu u potrebi. Tijekom razornih potresa koji su pogodili Hrvatsku svojom je učinkovitost nadmašila čak i državu. U samo dvije godine uspjeli su izgraditi više kuća za pogođene obitelji od hrvatske vlade, ponudivši utočište i utjehu onima koji su pogođeni katastrofom. S početkom rata u Ukrajini, Zaklada SOLIDARNA pokrenula je i Fond Solidarno s Ukrajinom kako bi ukrajinskim izbjeglicama u Hrvatskoj pružio potporu pri integraciji u hrvatsko društvo. Iako je ova nominacija priznanje za prethodna dostignuća, ona je i podsjetnik na izazove koji su tu i koji će tek doći. Zaklada SOLIDARNA nastavit će raditi na zaštiti ljudskih prava, od direktne pomoći do zagovaranja sustavnih promjena, kako u RH tako i u regiji i Europskoj uniji.

Zaklada SOLIDARNA do danas dobitnica je tri nagrade među kojima je nagrada Europski građanin 2022. od strane Europskog parlamenta, nagrada Diana Budisavljević za humanost i pravednost koju dodjeljuje Srpsko narodno vijeće, a njihova Marina Škrabalo dobitnica je nagrade T-portala –  Vizionarka godine u kategoriji „Društvo“.

Humanitarian Awards Global

Odbor za dodjelu nagrada „Humanitarian Awards Global“ nagrađuje izvrsne organizacije, pojedince i pojedinke u javnom, privatnom i neprofitnom sektoru, prepoznavajući njihova dostignuća u društveno odgovornom poslovanju, služenju zajednici, doprinosima razvoja zajednice, radu na zaštiti okoliša itd. Nagradama slave humanitarce koji pokazuju ili utječu na pojedince ili društvo svojim iznimnim vodstvom, odaju počast istaknutim pojedincima uključenima u različita područja dobrotvornog i humanitarnog rada, slave iznimne doprinose organizacija društvenom razvoju te stvaraju zajednički interaktivni prostor u kojem se problemi identificiraju i prevladavaju.

Više o radu Zaklade SOLIDARNA pročitajte na: https://solidarna.hr/