HUBOL O 10 POSTO NA PLAĆU: Gospodo iz Vlade, nemojte podcjenjivati liječnike i zdravstvene radnike

Nakon što je Vlada usvojila odluku da će posebna nagrada za djelatnike u zdravstvu, socijalnom sustavu i djelatnicima kaznenih tijela koji rade s COVID-19 pozitivnim pacijentima iznositi 10 posto, oglasili su se iz HUBOL-a.

Na Facebooku su objavili post nazvan ”Uzmi više-daj manje”, kojeg prenosimo u cijelosti:

”U medijima je odjeknuo “bombastičan i spektakularan” prijedlog Vlade RH o povećanju plaće liječnicima koji rade u COVID odjelima. Za punih 10% na osnovnu plaću. Nakon sto je većina onih koji su otišli raditi u KB Dubravu dobila cca 20 % manju plaću od inače prosječnih u matičnim ustanovama.

Matematika je jasna- umjesto realnog povećanja plaće liječnicima koji je, usput rečeno, napravio velik broj zemalja u okruženju uključujući i one sa skromnijim ekonomskim standardima od naših, iskazali su se i naši vladajući i “nagradili” liječnike koji već mjesecima drže prve linije u ovom ratu s virusom. Evo “lijepo smo se iznenadili”.

Umjesto ovog prijedloga mogli biste slijediti slovenski model povećanja placa pa onima koji rade u COVID intenzivnim pogonima dati 60% veću plaću, onima na COVID odjelima, u hitnim prijemima i u HMP te operacijskim salama ako se operira COVID pozitivni pacijent 30% a svima ostalima 10%. Ako to ne možete, onda nas barem nemojte podcjenjivati s ovakvim sarkastičnim i sramotnim prijedlogom. Ne zaboravite da već 8 mjeseci radimo u potpuno kaotičnim i neorganiziranim uvjetima koje su stvorili oni koji su trebali i trebaju donositi strategije!

Odgovori