HSS SE I DALJE TRESE: Neki napuštaju stranku, a Beljak im poručuje: “Zbogom!”

krešo beljak

HSS puca po šavovima i to doslovno. Zbog, kako su naveli, politike jednoumlja koju provodi predsjednik Krešo Beljak, iz stranke je izašlo nekoliko nezadovoljnih članova, među kojima i predsjednik zagrebačkog HSS-a Nenad Matić.

Izvješće: Media servis

“Nažalost s današnjim danom ćemo prestati biti članovi jedne povijesne, dobre, poštene stranke koja u ovom trenutku ima nepošteno i nekorektno vodstvo. Mi ne možemo biti u tom sustavu. Kada ste član stranke trebate poštovati kredibilitet predsjednika stranke. Krešo Beljak nema kredibilitet, na izbornoj skupštini nije legitimno izabran jer je predvodio niz nestatutarnih odluka, ponašanja i nedemokratski se ponašao”, kazao je Matić.

O raskolu unutar HSS-a, predsjednik stranke Krešo Beljak kratko im je poručio: Zbogom.”Svatko ima pravo na svoje stajalište. Ovo je slobodna zemlja. Mene veseli što je puno više onih koji se vraćaju u HSS. Ima puno mladih. Onima koji su upropaštavali HSS, mogu samo reći zbogom. Nisu oni nikakvi političari, riječ je o ljudima koji gledaju samo osobni interes, obični uhljebi koji ništa u životu nisu radili osim stranačkih poslova koji su dobili zahvaljujući članstvu u stranci”, komentirao je za Media servis Beljak.

Matić tvrdi da vodstvo stranke nije izabrano na legalan način te da članovi koji su izašli iz HSS-a ne dijele svjetonazor današnjeg vodstva. A ima ih.

“Ovdje su predsjednici većine gradskih četvrti. Mi ćemo u Zagrebu oko tisuću članova stranke izaći iz HSS-a, formirati novu političku grupaciju koja će naum braće Radić provoditi. Sigurno da njihov naum nije ono što se događa u nekoliko mjeseci u HSS-u”, objašanjava Matić. Matić vjeruje da će se njihovim primjerom voditi i članovi iz drugih dijelova Hrvatske.

“U koprivničko-križevačkoj županiji je jedan korpus HSS-a izašao sa županom Darkom Korenom, napravit će stranku Mreža nezavisnih lista. Mi nećemo s njima biti u istoj političkoj grupaciji, ali svi zajedno imamo jednu jedinstvenu poruku, a to je da kada se makne Krešo Beljak spremni smo se vratiti u HSS. Ovo nije zbogom, ovo je samo doviđenja”, rekao je Nenad Matić.

Iako izlaze iz stranke, u gradskoj politici ostaju. “Mi smo i u mjesnim odborima, gradskim četvrtima nešto obećavali ljudima, proteklih 20 godina s njima radili neke planove i ne možemo sada sve to baciti i reći nećemo se više baviti politikom jer ako to učinimo, politikom će se baviti oni poput Kreše Beljaka”, rekao je Matić.

Samo u Gradu Zagrebu iz HSS-a je u zadnja tri mjeseca izašlo između 100 i 200 članova. Među njima gradski zastupnik Stjepan Horvat.

“Ključni trenutak je onaj kada smo birali novo vodstvo gdje je bilo zapriječeno svakome da se kandidira. To je prelilo čašu. Naš predsjednik stranke je zastupnik u Hrvatskom saboru i on je dužan štiti Ustav Republike Hrvatske, a time ga je drastično prekršio”, objasnio je Horvat.

Komentiraj