HSS ODABRAO: Na izbore se ide u koaliciji sa SDP-om – odlučio Glavni odbor stranke

krešo beljak

HSS će na predstojeće prijevremene parlamentarne izbore izaći u predizbornoj koaliciji sa SDP-om. To je odlučio većinom glasova u u Jastrebarskom Glavni odbor HSS-a.

“Na temelju izvješća pregovaračkog tima HSS-a, Glavni odbor HSS-a donosi odluku da HSS sklopi sporazum o zajedničkom izlasku na parlamentarne izbore 2016. i izbore za Europski parlament 2019. sa SDP-om i njegovim koalicijskim partnerima”, izjavila je glasnogovornica HSS-a Petra Vresk.

SDP je navodno HSS-u ponudio mjesto potpredsjednika Vlade, Ministarstvo poljoprivrede i još četiri do pet saborskih zastupnika.

“Rasprava je burna, ali pozitivna. HSS je demokratska stranka, ljudi moraju shvatiti da mi nismo ni HDZ ni SDP. Mi moramo izabrati promjenu, jer već deset godina stranka tone, na zadnjim izborima dobili smo jedan mandat. Rasprava ide u tom smjeru što je najbolje za HSS. Malo se vraćamo u povijest, gledamo koje su odluke bilo loše, a koje dobre. Nadam se da ćemo danas donijeti dobru odluku”, izjavio Beljak za N1.

Poručio je da nemaju vremena čekati HDZ, jer da ih je čekanje te stranke na zadnjim izborima skupo stajalo.

“Nemamo vremena čekati partnera koji je prekršio zadnja tri sporazuma”, dodao je.

Na Twitteru je već i stigla reakcija SDP-a: “Drago nam je da je HSS odabrao siguran smjer za Hrvatsku. Puno je posla pred nama”.