HSP PORUČUJU: Netko je oskrnavio spomenik – ne bi bilo dobro da HOS-ovci traže počinitelje!

Jean Michel Nicolier, spomenik

Pod okriljem noći “netko”  je u Vukovaru oskrnavio spomenik Jeanu Michelu Nicolieru zalivši ga crvenom bojom.

U svezi s tim nedjelom HSP je poslao priopćenje koje objavljujemo u cijelosti:

“Nakon skrnavljenja spomenika HOS-a u Splitu, spomenika Miri Barešiću u Dragama, Velimiru Đereku – Sokolu u Vukovaru, uništavanju grafita posvećenih Domovinskom ratu, oskrnavljen je i spomenik  HOS-ovcu Jeanu Michelu Nicolieru u Vukovaru podignut u ime čovjeka koji je iz Francuske došao braniti Hrvatsku i Vukovar. Čovjeka koji je do zadnjeg dana ostao u Vukovaru i koji je hladnokrvno likvidiran na Ovčari.

Ovim činom mrzitelji svega što je Hrvatima sveto ponovno su pucali na sve naše žrtve u herojskom gradu Vukovaru, ponovno su pucali na hrvatske branitelje i civile likvidirane na Ovčari.

HSP ovaj čin koji je vrijedan samo gađenja najoštrije osuđuje i budući je područje spomenika pod video nadzorom traži hitnu istragu, pronalaženje počinitelja i najstrožije kažnjavanje.

Napominjemo da je ovo već poznati rukopis koji dovodi u sumnju da se radi o organiziranoj djelatnosti po čitavoj Hrvatskoj, a hrvatska policija do sada nije pronašla ni jednog počinitelja.

Nije htjela ili  nije mogla, odnosno znala!

Stava smo da ne bi bilo dobro da ratni prijatelji Jean Michel Nicoliera  traže počinitelje ovog mučkog čina uperenog protiv svakog hrvatskog branitelja, pogotovo Vukovarskog branitelja.”

 

Komentiraj