HSP JAČA STRANKU: Održavaju se izborni zborovi i biraju pravi pravaši

Hrvatska stranka prava ovih je dana silno aktivna na terenu gdje se održavaju izborni zborovi u općinama, a u Splitu je održan 𝗸𝗼𝗼𝗿𝗱𝗶𝗻𝗮𝗰𝗶𝗷𝘀𝗸𝗶 𝘀𝗮𝘀𝘁𝗮𝗻𝗮𝗸 referendumske 𝗶𝗻𝗶𝗰𝗶𝗷𝗮𝘁𝗶𝘃𝗲 Zaštitimo hrvatsku kunu.

Na sastanku inicijative ispred organizacijskog odbora govorio je saborski zastupnik Hrvoje Zekanović dok su se prigodnim riječima obratili županijski koordinatori, Marijo Popović ispred HSP-a te Lovro Meštrović ispred Hrvatskih suverenista.

Hrvoje Zekanović je govorio kako i zbog čega se na ovaj način definiralo referendumsko pitanje te o cjelokupnoj situaciji oko referendumske inicijative. Lovre Meštrović je zahvalio svima koji su se prijavili za volontiranje i upoznao prisutne s tehničkim detaljima prikupljanja potrebnih potpisa. Marijo Popović je istaknuo da se radi o nadstranačkoj stvari i da je kao takvu treba prezentirati. Vjeruje da će se uz angažman članova i simpatizera Hrvatske stranke prava i Hrvatskih suverenista te velikog broja volontera uspjeti prikupiti dovoljan broj potpisa jer atmosfera koja vlada u društvu ukazuje na to da naši sugrađani žele kunu kao hrvatsku nacionalnu valutu.

Sudeći po ovom sastanku koordinacije na kojem je pokazana ogromna želja i entuzijazam te izneseni određeni podaci i činjenice sve upućuje na to da bi se u Splitsko-dalmatinskoj županiji od 24. listopada do 7. studenoga 2021. mogao prikupiti rekordan broj potpisa od svih dosadašnjih referendumskih inicijativa.

Izborni zbor općinske podružnice HSP-a Mrkopalj

Nakon odličnog rezultata na lokalnim izborima, Mrkopalj je još jednom pokazao da diše pravaški.

Dosadašnji predsjednik podružnice Tomislav Cuculić ponovno je dobio jednoglasno povjerenje članica i članova HSP-a Mrkopalj.

Za dopredsjednike izabrani su općinski vijećnik HSP-a u Mrkoplju Josip Grgurić i Marko Grgurić, za tajnika izabran je Josip Mataja te za rizničara Vladimir Padavić.

Za predsjednika nadzornog odbora podružnice Mrkopalj izabran je Robert Tomić te Božidar Popović i Dražen Mataja za članove.

I𝘇𝗯𝗼𝗿𝗻𝗶 𝘇𝗯𝗼𝗿 𝗽𝗼𝗱𝗿𝘂𝘇̌𝗻𝗶𝗰𝗲 𝗣𝗼𝗱𝘀𝘁𝗿𝗮𝗻𝗮

Dosadašnji predsjednik podružnice Mario Mikuličić ponovno je dobio jednoglasno povjerenje članica i članova HSP-a Podstrana.

Za dopredsjednike su izabrani Zdravko Galić i Hrvoje Jurčević, za tajnicu Gordana Božiković te za rizničara Mirko Vučko.

Za članove izvršnog odbora izabrani su Marinko Sučić i Dragan Barunčić dok su u Nadzorni odbor izabrani Robert Leko za predsjednika te Tino Dodig i Lucija Pućo za članove.

Dragan Starčević na čelu podružnice Rijeka

Povjerenje članova dobio je tajnik ŽV Primorsko-goranske županije Dragan Starčević koji je jednoglasno izabran za predsjednika podružnice.

Za dopredsjednike izabrani su Krunoslav Pavlaković i Zvonko Čapko.

Za tajnika podružnice izabran je Robert Ogrinc, a za rizničarku Patricija Tomac. Za ostale članove Izvršnog odbora su izabrani Siniša Posarić i Elvira Marić. U Nadzorni odbor izabrani su: Niko Pušelja, predsjednik; Eol Buić i Dragan Zeko