HRVOJE BUJAS: Pustite nas da radimo – očekujemo da od 15.5. sve počne raditi

Udruga Glas poduzetnika poslala je otvoreno pismo Davoru Božinoviću u kojemu traži otvaranje svih djelatnosti od 15. svibnja.

Predsjednik UGP-a Hrvoje Bujas za Media servis:

”Ono što smo čuli od gospodina Capaka da je treći val prošao i slijedom istoga tražimo da se svima dozvoli rad uključujući ugostiteljima u unutarnjim objektima, uključujući sajmovima, eventima, vjenčanjima, svima.

Krajnje je vrijeme da nam se dozvoli da radimo uz pridržavanje svih epidemioloških mjera”.

UGP ističe da Vlada nije osigurala nadoknadu fiksnih troškova za sve djelatnosti koje bilježe veliki pad prometa te da nema osiguranih financijskih sredstava u fondu za oporavak, što znači da poduzetnike čeka vrlo izazovno i neizvjesno vrijeme.

”To je diskriminatorno”, poručuje Bujas. ”U ovom trenu vi imate jedan diskriminatoran sustav u tom kontekstu prema poduzetnicima. Trebalo se ići sa pokrivanjem svih fiksnih troškova minimalno od 1.12. pa do danas. UGP to traži od prvoga dana. Drago nam je da se jedan dio ipak pokrio našim ugostiteljima.

Tragično je da se nije pokrio povremeni prijevoz putnicima, putničkim agencijama i event industriji. To je zaista tragično i loše”.

Upitali smo Bujasa očekuju li odgovor na pismo, poziv na sastanak ili nešto slično. Dobili smo kratak i jasan odgovor.

”Ne. Očekujemo da od 15.5. sve počne raditi. Ne zanimaju nas odgovori. Pustite nas da radimo”.