HRVOJE BUJAS: Politikanti uspjeli – lov na vještice po receptu “cijepljeni i necijepljeni”

Nepovjerenje na koje ukazujemo već više od godinu dana je na svom vrhuncu, prvenstveno zbog katastrofalnog Stožera CZ i njihovih poteza – kaže među ostalim Hrvoje Bujas, čelnik Udruge Glas poduzetnika, koji ukazuje na podjele u društvu, a rezultat je uvijek – lov u mutnom.

Ovo je Bujasova objava na Facebooku, koju prenosimo u cijelosti:

Politikanti su opet uspjeli! Podijeli pa vladaj model, s kojim su zadovoljni svi politikanti aka političari koji samo znaju trabunjati o svjetonazoru, koji nemaju nikakav koncept, plan, projekt, osim ostanka ili dolaska na Vlast../su uspjeli!

Građani su podijeljeni samo sad nisu teme vjernik, ne vjernik, ustaše i partizani, sad je cijepljen, ne cijepljen…idealno tlo za skupljanje poena, no bauljanje bez rezulatata. Lov u mutnom!

Žalosno je to gledati, žalosno je to slusati kako nekoc prijatelji sad ne mogu više međusobno niti pričati, jer jedan se eto cijepio, a drugi nije i neće…

Glođimo kosti. bačene pred nas, jer umjesto da budemo kao društvo jasni i organizirani, solidarni, baš kao npr. Skandinavci, mi se ponasamo kao čopor, a ne kao ljudi.

Nepovjerenje na koje ukazujemo već više od godinu dana je na svom vrhuncu, prvenstveno zbog katastrofalnog Stožera CZ i njihovih poteza koje su radili baš oni, politikanti, sa svojim dvostrukim standardima i mjerilima, konstantnom medijskom represijom, te iznimno lošim hendlanjem cijele situacije, i umjesto da ih se makne, stavi ljude koji doista mogu biti najčasniji među nama i najstručniji, oni i dalje inzistiraju na praktički isključivo političkom Stožeru CZ, a cak im i istraživanja potvrđuju da su građani u povjerenju istom poprilično podijeljeni, a to ne bi smio biti slučaj!

To nepovjerenje u institucije nije bez razloga, iste konstantno odbacuju prijedloge civilnog sektora o pravičnim naknadama, o pravićnom modelu upravljanja sa krizom – isti tretman prema svima, o tragičnoj kampanji tih istih insitucija koja i jest kriva, zajedno sa nepovjerenjem prema njima za malu procijepljenost, o tragičnom ne preuzimanju odgovornosti već samo prikazivanjem stvari “prekrasnima” uz nepodnosljivo busanje u prsa, a kakve one zapravo nisu…nepovjerenje u institucije nije bez temelja – pa pogledajte samo kakvo pravosuđe imamo, neefikasno i trulo, kakav nam je obrazovni sustav…vjerovali smo da je zdravstveni sustav bar malo spremniji, a ispalo je da se stalno “prijeti” građanima, ne mojte se razboljeti, jer nećete biti primljeni (ovo naglasavam rade politikanti, ne naši doktori i sestre…)…a o dugu koji isti ima, i koji je napravljen katastrofalnim upravljanjem, da ne govorim…

Mogao bih samo o tome danima, no poanta je da umjesto rada na povratku povjerenja u sustav, a to se može samo jasnim rezultatima, REFORMAMA, kao i osobnim primjerom, mi smo svjedoci cirkusiranja egotripova i spinova!

Žalostan sam, tužan, jer rješenje mozemo i moramo naci zajedno, čuvati zdravlje naših građana, ali i naše ekonomsko zdravlje, može biti i mora biti jasan cilj, svi građani zajedno, kroz komunikaciju, jasnu i iskrenu, no s druge strane nema sugovornika, nema institucija…

Idealno vrijeme za lovce u mutnom….i lov na vjestice!

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!