HRVOJE BUJAS: Čelnici sindikata odlikovani za 30 godina šutnje

Odlikovanja koja je uoči Praznika rada podijelio predsjednik Zoran Milanović trojici čelnika sindikata izazvao je u javnosti razne komentare.

Podsjetimo, predsjednik Milanović “odlikovao je Redom Stjepana Radića, za dugogodišnji sindikalni rad i zasluge u borbi za socijalna prava radnica i radnika, predsjednika Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimira Severa, predsjednika Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladena Novosela i glavnog tajnika Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilima Ribića”.

Među onima koji su ostali osopnuti tim događajem je i predsjednik Udruge Glas poduzetnika Hrvoje Bujas.

On je na Facebooku napisao:

“Moram priznati da nešto degutantnije nisam davno vidio…odlikovanje čelnicima sindikata za njihovih 30 godina šutnje.

Trideset godina niti riječi o neefikasnom pravosuđu, uvjeravaju nas da su porezi premali, da trebaju biti veći, a zadovolje se sa 4 posto povećanjem plaća dok je inflacija 8 posto?!?!

K tome, niti riječi o hrpetini uhljeba i neefikasnoj birokraciji, koju baš sada treba digitalizirati i smanjiti za 30-50 posto u narednih do 5 godina (povećanje plaća, baš kao i smanjivanje nameta, je naime usko povezano sa smanjivanjem broja birokrata), posla na trzistu rada ima…zato smo tu gdje jesmo, davno je obraz riješen, živjele svinjske polutke, besplatan grah na praznik rada i nerad do kraja!”