HRVATSKI SUVERENISTI: Očekujemo od DORH-a optužnice protiv Vučića i bivšeg predsjednika Nikolića

Hrvatski suverenisti uputili su priopćenje oko najava da će Srbija podići optužnice protiv hrvatskih branitelja i generala iz Domovinskog rata.

Priopćenje Hrvatskih suverenista prenosimo u nastavku:

“Hrvatski suverenisti od Vlade Republike Hrvatske traže jasan i odlučan odgovor na najave iz Srbije o podizanju novih optužnica protiv hrvatskih branitelja i generala iz Domovinskog rata. Cilj ovih optužnica je prvenstveno još jedan jalovi pokušaj službenog Beograda izjednačavanja žrtve i agresora. Unatoč presudama međunarodnih sudova koje jasno pokazuju; kako brojem osuđenih, tako i dosuđenim zatvorskim kaznama, da je upravo Srbija glavni krivac za rat na prostoru bivše države, a ondašnji srpski dužnosnici glavni odgovorni za ratne zločine, službeni Beograd bombardiranjem lažnim optužnicama protiv hrvatskih branitelja želi stvoriti suprotan dojam i dio krivice prebaciti na žrtve.

Izostanak jasnog i odlučnog odgovora može imati dalekosežne posljedice na sigurnost RH i odnose u susjedstvu. Stoga si postavljamo pitanje zašto se nikada DORH nije detaljnije pozabavilo ulogom i djelovanjem bivših i sadašnjih srbijanskih dužnosnika na okupiranim područjima Hrvatske tijekom Domovinskog rata, te nikad nije podiglo optužnicu protiv sadašnjeg predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i bivšeg predsjednika Tomislava Nikolića za poticanje na terorizam na tlu Republike Hrvatske, o čemu jasno svjedoče brojni audiovizulani zapisi.”