HRVATSKI GOLMAN UOČI SRBIJE: Mislim da ćemo u petak eksplodirati

Foto: SEHA
Foto: SEHA

Hrvatski rukometaši bacaju završni ‘glanc’ na formu za predstojeći EURO. U petak Kauboji otvaraju turnir sa Srbijom u splitskoj Spaladium Areni, a izbornik Lino Červar smanjio je intenzitet treninga i više se bavi taktičkim finesama, jer je u proteklim danima bio nemilosrdan u nabijanju snage i kondicije.

Srbija je samo prvi kotačić u sklapanju mozaika neke od medalja pa je i igračima jasno da se stepenice ne smiju preskakati.

“Spremamo se mi za sva tri suparnika u skupini ali poseban je naglasak na Srbiji zato što je to prva utakmica i otvaranje jer na otvaranju nikad ne znaš gdje si i koliko si. Treninzi su sada malo lakši da nam mišići malo omekšaju, da dobijemo svježinu i mislim da ćemo u petak kad bude najpotrebnije – eksplodirati i odigrati na najboljem mogućem nivou”, poručio je vratar Mirko Alilović za Media servis i objasnio da prvi protivnik ima kvalitetnu momčad.

“Srbija je uvijek imala strašne pojedince ali nemaju taj kult reprezentacije kao što ga mi imamo ali takvi igrači su uvijek opasni, dvojica neka imaju dobar dan i mi smo u problemima”, upozorio je Alilović, koji je objasnio što zanće vratri u momčadi.

“Vratarska pozicija u današnjem rukometu je jako bitna. Ovdje nije bitno tko je prvi, drugi ili treći vratar. Rekao sam Lini Červaru da sam spreman za sve što god treba pa i sjediti za reprezentaciju na tribini. Nema prvog, drugog ili trećeg i samo ako vjerujemo jedni u druge možemo napraviti dobar rezultat”, zaključio je naš reprezentativni vratar.

Utakmica sa Srbijom je u petak u 20 sati i 30 minuta.

Komentiraj