HRVATSKA NADVISILA MAĐARSKU: Sjajnih prvih 45 minuta na Poljudu i 3:0

Na Poljudu je hrvatska nogometna reprezentacija igrala protiv Mađarske ključnu utakmicu u kvalifikacijama za Euro 2020. i pobijedila.

Naši su krenuli sjajno i dok se Mađari još nisu ni snašli bilo je 1:0. Zabio je Modrić, koji je sjajno uletio i iskoristio veliku pogrešku mađarske obrane. Oduzeo je loptu neopreznom Orbanu, sjurio se sam prema Gulacsiju i rutinski zabio.

modrić

U 10. Dzsudzsak je srušen na 30 metara i Mađari su imali dobru priliku. Minutu kasnije poskliznuo se Kadar i Perišić se sjurio po desnoj strani i opalio, ali je lopta pogodila nekog od mađarskih igrača.

U 16. minuti u lijepoj akciji su Rebić i Barišić, koji se probio po svojoj strani, zavrnuo u sredinu, ali Perišić nije stigao. A onda 2:0 za Hrvatsku u 24. minuti i prava majstorija Petkovića. Rebić uzima loptu Mađarima i ubacio nisko prema Petkoviću koji ima igrača na leđima, ali udara petom i zabija! Majstorija!

petković

U 40. nova prilika. Rebić probija po lijevoj strani, prelazi dvojicu, nalazi Petkovića koji izbacuje dva mađarska braniča, ali mu lopta malo bježi. Ali dvije minute kasnije Petković zabija za 3:0. Kadar je promašio ubačaj Perišića, a Petković se izborio za loptu i gurnuo ju u mrežu.

Mađari su bolje krenuli u drugo poluvrijeme. Tri gola u mreži željeli su ublažiti. Naši igraju opreznije. Ali u 54. jedanaesterac za Hrvatsku. Hoće li pucati Petković? Odluka je – Perišić, koji puca dosta loše i vratar Gulacsi brani.

Dvije minute kasnije imamo igrača više. Kleinheisler je dobio drugi žuti karton. Ulaze i dvije zamjene – Dzsudzsaka mijenja Nagy, a Brekalo mijenja Perišića. Nešto kasnije Kovačić ulazi umjesto Modrića, koji je ispraćen uz veliki pljesak.

U 68. probao je Szalai sa 16 metara i to je prvi udarac Mađara u okvir. Livaković brani bez problema.

U 73. Rakitić mijenja Vlašića. Utakmica polako gubi na tempu. Mađari nemoćni, a naši zadovoljni. U 78. prilika za Hrvatsku. Brekalo je povukao, došao je do 16, ali je kasno gurnuo Rebiću koji je bio u ofsajdu.