HRVATSKA NADIGRALA TURSKU: Dva zgoditka Kovačića i odlične obrane Livakovića

Hrvatska je u Bursi igrala protiv Turske utakmicu drugog kola skupine D kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Momčad Dalića u subotu je odigrala 1:1 s Walesom na Poljudu.

Turska reprezentacija je stisnula od prve minute i u 5. minuti velika prilika. Brozović je izgubio loptu, Turska je brzo nspsls, a Under je pucao s desne strane. Ali spasio je odličnom obranom Livaković.

Pet minuta kasnije opet griješimo, sad Šutalo. Lopta se odbila do Akturkoglua koji puca sa16 metara, ali sjajni Livaković vršcima prstiju to odbio u korner.

MInutu kasnije Turska zabija. Akturkoglu pogađa poslije ubačaja iz kornera, ali srećom – zaleđe.Hrvatska opasno živi. U 17. minuti niz pogrešaka u obrani, opalio je Kokcu, ali još jednom je Livaković na mjestu.

I nakon silnih turskih promašaja dobra akcija Hrvatske u 20. minuti. Bježi Stanišić, ubacio, bilo je malo nespretnosti Pašalića i Kramarića, ali ulijeće Kovačić i zabija za vodstvo 0:1.

U 37. se ozlijedio najbolji turski igrač i kapetan Calhanoglu i neće moći nastaviti utakmicu. Već je predao kapetansku traku Soyuncuu.

Igrala se sudačka nadoknada i kada su svi očekivali poluvrijeme, opet se ukazao Kovačić i zabio za 0:2.

Modrić je gurnuo loptu za Pašalića, čiji je udarac zaustavio Gunok, ali na odbijanac je natrčao Kovačić i lako zabio.

U nastavku, u 56. opasan napad Turaka. Kadioglu nakon krasnog prodora pada u duelu sa Šutalom, ali sudac kaže da nema penala. Još će to pregledati VAR. I nema penala.

Igra se otvoreno, dvije  minute kasnije prilika za Hrvatsku. Modrić je ubacio Pašaliću na peterac, ali zastavio je Gunok sjajnom obranom.

Turska reprezentacija pokušava zabiti, ali nađi se dobro brane. Juranović je zamijenio Pašalića.

Sastav Hrvatske
Livaković – Stanišić, Šutalo, Gvardiol, Barišić – Modrić, Brozović, Kovačić – Pašalić, Kramarić, Perišić
Sastav Turske
Gunok – Celik, Soyuncu, Demiral, Kadioglu – Kokcu, Calhanoglu, Ozcan – Under, Unal, Akturoglu