HRVATSKA IDE U KATAR: Kudrjašov nas autogolom spasio protiv Rusije

Hrvatska je reprezentacija na Poljudu protiv Rusije igrala utakmicu u kojoj je bio ulog odlazak na Svjetsko prvenstvo u Katar sljedeće godine.

Hrvatskoj je bila potrebna pobjeda, a Rusiji, koja je imala dva boda više, za to je bio dovoljan i remi.

Prva prilika za Hrvatsku u 9. minuti, ali Kramarić na jedan odličan ubačaj Juranovića puca glavom ravno u vratara Safonova.

Naši su bolji, ali nemaju još rješenje za rusku obranu. U 14. minuti dobra lopta Lovrena za Vlašića, ali je bio blokiran.

U 24. minuti odličan udarac Brozovića ljevicom s 20-ak metara. Prohujalo je to pored vratnice. Rusi su se povukli, zadržavaju igru kad mogu. Nakon kornera u 26. opet dobar udarac Brozovića, ali odlično brani vratar Rusije.

Naši su krenuli silovito u drugo poluvrijeme, peava gužva i kanonada udaraca i sjajna prilika za Pašalića kojeg je poslužio Juranović, ali s par metara Pašalić puca u vratara gostiju.

Rusi opasno žive. ali se uspijevaju obraniti. Travnjak je natopljen kišom, lopta se ne da dobro kontrolirati.

U 58. ulazi Petković umjesto Vlašića. I već nakon minute u igri Juranović nabacuje Petkoviću koji puca glavom, ali vratar brani. Naši su stalno pred golom Rusa.

Malo zatim Petković sjajno povratno gura do Brozovića, ali on puca daleko pokraj gola.

U 65. Kramarić prijeti poslije ubačaja Modrića, a onda dolazi do sudara glavama između njega i Divejeva.

Onda u 71. prvi put opasna kontra Rusije, ali Grbić dolazi prije do lopte. Sve je manje vremena, naši napadaju, ali nema prave prilike. Rusi pokušavaju kontrama.

U 75. idu u igru Livaja i Brekalo, izlaze Pašalić i Juranović.

I onda u 81. minuti autogol Kudrjašova i vodstvo Hrvatske 1:0. Ubacio je Sosa, a nespretno je Kudrjašov matirao inače svog odličnog vratara.

Hrvatska (4-2-3-1): Grbić; Juranović, Lovren, Gvardiol Sosa; Brozović, Modrić; Pašalić, Vlašić, Perišić; Kramarić

Rusija (4-3-3): Safonov; Karavajev, Divejev, Dzikija, Kudrjašov; Fomin, Barinov, Golovin; Ionov, Smolov, Bakajev