HRVATSKA BOLJA OD SLABE MALTE: Sedam zgoditaka za uvjerljivu pobjedu

Naša je nogometna reprezentacija igrala na Malti predzadnju utakmicu kvalifikacija za odlazak na SP u Kataru.

Pobjeda je bila gotovo zapovijed, jer Rusija je razbila Cipar sa 6:0 i naši će morati u nedjelju pobijediti Rusiju na Poljudu ako žele izravno na SP.

Podsjećamo da je Rusiji dovoljno o nodlučno u Splitu, pa da oni odu izravno u Katar, a naši u teške dodatne kvalifikacije.

Hrvatska je stisnula domaćine i povela već u 6. minuti. Modrić je presjekao jednu akciju, dao Perišiću kojem nije bilo teško zabiti za 0:1.

U 12, minuti Brozović je nabacio iz slobodnjaka, a Gvardiol je jedan odbijanac posloa u gol, ali dva su naša igrača bila u zaleđu.

Uzvratili su Maltežani minutu kasnije i zabili za 1:1, ali i njim je gol poništen zbog zaleđa. Degabriele je pobjegao Ćaleta-Caru i zabio ispod Grbića.

U 22. vodimo 0:2. Modrić je ubacio iz slobodnog udarca, a Ćaleta Car zabija glavom.

No, Maltežani nas šokiraju u 31. minuti. Zabio je autogol Brozović. Želio je izbiti loptu i pogodio sebe u glavu i lopta je prošla pokraj Grbića za 1:2.

Perišić je načeo Maltežane za 0:1.

U sučevoj nadoknadi u prvom poluvremenu Hrvatska povećava vodstvo na 1:4. Pašalić je petom proigrao Modrića koji rutinski zabija.

U 41. minuti Hrvatska vodi 1:3. Sjajna lopta Majera s više od 40 metara prema Kramariću u pravoj kontri, a on daje Pašaliću koji nije mogao promašiti.

Odmah u nastavku je 1:5, prvi zgoditak za reprezentaciju sjajnog Majera.

Ne staje Hrvatska ni u drugom poluvremenu. Juranović je ubacio, Kramarić pucao glavom, a na odbijanac je naletio Majer i postigao zgoditak.

U 53. minuti velika pogreška Maltežana. Dodali su loptu u noge Kramariću, golman je bio na 20 metara od gola, pa je Kramarić spretno poslao loptu u prazan gol za 1:6.

U 54. sjajna akcija u tri poteza. Oršić je dao Livaji, a on proigrava Majera, koji zakucava za 1:7.

Malta: Bonello – Pepe, Agius, Shaw – Camenzuli, Teuma, Kristensen, Attard – Degabriele, Montebello, Mbong

Hrvatska: Grbić – Sosa, Gvardiol, Ćaleta-Car, Juranović – Brozović, Modrić – Perišić, Pašalić, Majer – Kramarić