HRVATI NAORUŽANI DO ZUBA: Policija poziva na predaju ilegalnog oružja

Jučerašnja pucnjava i ranjavanje policajca na Trgu svetog Marka na vidjelo je izbacila brojne sigurnosne probleme, a jedan od njih je i nelegalno oružje.

Izvor: Media servis

Hrvati su naoružani do zuba, a posljedica je to Domovinskog rata te mnogi naši građani i dan danas posjeduju oružje za koje ne posjeduju dozvole.

Marijan Nikolaus, voditelj Protueksplozijske službe, govorio je o problemu dostupnosti ilegalnog oružja. Apelirao je na građane da, ako ga posjeduju, kontaktiraju 192 i vrate oružje.

“Pozivamo one koji su zaboravili ili se oružja ne žele riješiti iz bilo kojeg razloga, da to učine, da izaberu alternativu. Umjesto da budu sankcionirani ukoliko im se oružje pronađe kod kuće da ga dragovoljno predaju bez ikakvih sankcija.”

Akcija se provodi više od 10 godina, a ovo su brojke.”Policija od 2007. godine provodi akciju “Manje oružje, manje tragedija”. U to vrijeme prikupljeno je dragovoljno predanog preko 5 tisuća komada zabranjenog oružja, zatim, preko 330 tisuća komada različitih eksplozivnih sredstava.”

Komentiraj