HRG PROZVAO DIVJAK: Pojavila se kao sindikalni vođa, to je neprimjereno ponašanje

Na saborskim hodnicima i dalje je glavna tema najava premijera Andreja Plenkovića da će sljedeće godine svim državnim i javnim službenicima povećati plaće za 6,12 posto.

Izvor: Media servis

HDS-ov zastupnik Branko Hrg, inače dio vladajuće koalicije, pozdravio je ovu odluku.„Mene osobno raduje što je premijer prihvatio odustajanje od provođenja nove odredbe o smanjenju PDV-a i što se taj novac očito usmjerava u plaće. Za mene osobno i HDS u krajnjem slučaju već dvije godine je najvažnije da se ljudima povećavaju plaće i da se radi sve kako bi se plaće povećale”, rekao je Hrg.

Prozvao je ministricu obrazovanja Blaženku Divjak. „Nije ovo bio nikakav igrokaz, ovo je bila nakaradna situacija u kojoj je resorna ministrica, čiji je resor dobio 3 milijarde kuna novca koji su ušparani programom državnih kreditima, nije predvidjela u svojoj raspodjeli sredstava naknade i plaće učiteljima koji provode reforme. Umjesto računala mogla je to napraviti. I na kraju se pojavila kao nekakav sindikalni vođa. To je neprimjereno ponašanje”, objasnio Hrg.

Problema u koaliciji nema, kaže, svi imamo svoja stajališta i borimo se da to ostvarimo.

„Mislim da je ovo sve skupa normalna igra uoči donošenja proračuna kada se svatko bori za neku grupaciju u proračunu i želi ostvariti nešto dobro za određenu skupinu građana”, smatra Hrg. Nije sporno da ćemo mandat izgurati do kraja, zaključio je Hrg.