HORVATINČIĆ NIJE U ZATVORU: Zašto? – pojašnjava u priopćenju zagrebački Županijski sud

Naš poznati poduzetnik Tomislav Horvatinčić je prošle godine u prosincu osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora jer je 2011. skrivio pomorsku nesreću u kojoj je poginulo dvoje ljudi.

No, Horvatinčić ni dan danas nije u zatvoru, pa se u posljednje vrijeme o tome dosta pisalo, jer je viđan u Zagrebu u kafićima.

Sada se o svemu priopćenjem na svojim internetskim stranicama oglasio zagrebački Županijski sud.

“Tomislavu Horvatinčiću je, zadnjim sudskim rješenjem, izvršavanje kazne zatvora odgođeno do 30. rujna 2020. te mu je naloženo da se, radi izvršavanja kazne, osobno javi 01. listopada 2020. u Centar za dijagnostiku u Zagrebu.

Navedeno rješenje donio je sudac izvršenja nakon pribave stručnog mišljenja liječnika Zatvorske bolnice u Zagrebu o mogućnostima liječenja osuđenika u okvirima zatvorskog sustava Republike Hrvatske.

Naime, nakon pregleda liječničke dokumentacije, liječnici odgovarajućih specijalizacija dostavili su sucu mišljenje prema kojem se kod osuđenika Tomislava Horvatinčića radi o znatnom pogoršanju postojeće kronične bolesti koja se ne može liječiti unutar zatvorskog sustava, koje mišljenje je bilo zakonski temelj za donošenje rješenja u smislu članka 54. stavak 3. točka 1. Zakona o izvršavanju kazne zatvora.

Naglašava se da je ovakva odluka suca izvršenja sukladna dosadašnjoj sudskoj praksi i ni po čemu ne razlikuje od postupanja u drugim sličnim slučajevima”, stoji u priopćenju zagrebačkog Županijskog suda.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!