HORVAT O KUŠČEVIĆU: Ova aktivnost koja se sad događa šteti ugledu HDZ-a

Po završetku procesa javne nabave, Ministarstvo gospodarstva, potpisalo je ugovor o dovršetku radova na izgradnji Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe (SEECEL-a) sa zajednicom ponuditelja tvrtkom Strabag i Strabag Property and Facility Services.

Izvor: Media servis

Ministar Darko Horvat: “U sve tri ponude dobili smo vrlo slične cijene. Najpovoljnijom i u onoj prvoj iteraciji stručne službe Ministarstva gospodarstva procijenile su ponudu Strabag-a. Nakon toga uslijedile su žalbe. Nakon toga i nakon analize stručnih službi i ministarstva nismo prihvatili onu konačnu odluku Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave. Išlo se na sud i sudska odluka je konačna, nakon te sudske odluke, odnosno presude potpisan je ugovor.”

Ukupna vrijednost ugovora iznosi oko 70.5 milijuna kuna, a očekuje se kako bi zgrada SEECEL-a mogla biti u funkciji od travnja 2020. godine.

“Ovu ćemo zgradu u funkciju staviti za otprilike sedam mjeseci. Ja se nadam da će Strabag svojim angažmanom tu zgradu opremiti u funkciju staviti i nešto prije, u želji i namjeri da one aktivnosti u tom predsjedanju koje će organizirati i vodit Ministarstvo gospodarstva napravimo u toj zgradi, ne u nekim hotelima i ne u nekim destinacijama koje će biti onda trošak za državni proračun.”

Upitan hoće li se tako brzo riješiti i problemi oko izvođača pristupnih cesta za Pelješki most, gdje se obje strane žale, odgovorio je: “Morate biti jako oprezni kada hrvatsku javnost na ovakav način informirate tko se s kime dogovara. Dakle, proces javne nabave je dio jedne komplicirane procedure u kojoj nema dogovora, u kojima se odlučuje i donose određena rješenja kompetentnih ljudi i kompetentnih tijela, pa će tako i žalbeni proces oko pristupnih cesta Pelješkog mosta biti sukladno određenim odlukama riješen i raspetljan na vrijeme.”

Osvrnuo se i na slučaj bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića kojemu je jučer policija upala u kuću na Braču. “Nisam jedan od onih koji komentira ili lovi vruće krumpire i vruće loptice. Pustit ću da nekoliko puta ta loptica odskoči, a kroz par dana kada se ti izvidi završe i kada dobijemo neke relevantne informacije biti ćemo sigurno pametniji i znati o čemu se točno radi. Pa meni je potpuno normalno da netko ne očekuje kazneni progon… Pa ova aktivnost koja se sad događa da, šteti ugledu HDZ-a.”

Sutra se na Vladi očekuje odluka o 3. maju, no ministar nije htio otkriti detalje.

“Da, s punim pravom hrvatska javnost očekuje tu odluku. Ta će se odluka dogoditi i o njoj ćemo puno detaljnije reći nakon sjednice Vlade.”

Komentiraj