HORVAT NIJE SAM: Uz njega USKOK istražuje Miloševića i Tolušića

Četvorica ministara, od kojih tri aktualna, jedan državni tajnik te ravnateljica uprave u jednom ministarstvu, našli su se jutros na udaru Uskoka i policije zbog sumnji da su tražili zapošljavanje preko veze te dodjele poticaja, piše Jutarnji list.

Iako još nitko iz službenih inistitucija koje provode istragu nije ništa želio reći o akciji, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, policija i Uskok sumnjiče, uz ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darka Horvata, i ministra mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovića te potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića.

Također, na listi osumnjičenih je navodno i bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, te jedan državni tajnik iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije kao i ravnateljica Uprave u jednom ministarstvu.

Unatoč medijskim napisima, među osumnjičenima nije i ministar Josip Aladrović, doznaje Hina iz izvora bliskih istrazi.

N1 televiziji neslužbeno je potvrđeno i da bi pod istragom mogli završiti potpredsjednik Vlade, Boris Milošević i bivši ministar Tomislav Tolušić. Tolušića, međutim, neslužbeno doznajemo, istražitelji iz USKOK-a nisu kontaktirali.

Miloševića i Tolušića istražitelji sumnjiče u vezi s dodjelom bespovratnih sredstava za male i srednje poduzetnike 2018. godine, za vrijeme dok je Ana Mandac bila pomoćnica Horvata.