HORVAT NAKON SASTANKA S TOMAŠEVIĆEM: Razjašnjene nedoumice – kreće bitka s vremenom

Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat i gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević održali su sastanak na temu dinamike provedbe bespovratnih sredstava iz Fonda solidarnosti Europske unije, vezano uz obnovu zgrada oštećenih potresom.

Izvor: Media servis

“Sve nedoumice do sada su više manje razjašnjene”, kaže ministar Horvat

“Kreće bitka ili boj s vremenom, svjesni činjenice da sam Fond solidarnosti moramo utrošiti unutar 18 mjeseci, a nakon toga 6 mjeseci dat priliku neovisnom revizoru ili SAF agenciji da kroz revizorsko izvješće opravda sav taj utrošeni novac.”

Osim vremenskog okvira, dodaje Horvat, nema neki drugih većih problema da se Fond solidarnosti u prvoj financijskoj omotnici ne bi mogao adekvatno utrošiti na obnovu.

Tomašević je rekao da je na sastanak došao kako bi se upoznao sa sustavom i da se razriješe neke situacije vezano za povlačenje sredstava iz Fonda solidarnosti od strane Grada Zagreba.

“Napraviti sve što je u našoj zajedničkoj moći da se taj novac povuče. Doista si ne možemo dozvoliti da bilo koji euro, bilo koja kuna iz Fonda solidarnosti na kraju ne ostane iskorištena. Imamo godinu dana, što je malo i izazovno vremensko razdoblje da se projekti prijave i odobre, da se raspišu javne nabave i da se krene sa gradnjom tj. sa rekonstrukcijom tih objekata.”