HORVAT NAKON SAMOIZOLACIJE: Podnio sam to dosta teško nenaviknut na zatvor u četiri zida

“Mi koji nismo naviknuti biti zatvoreni u četiri zida, podnijeli smo to relativno teško. Zašto teško? Nemate kontakt s javnosti osim telekomunikacijskim putem. Kriza počne obično sedmi dan. Zadnjih nekoliko dana sam osjećao nestrpljenje”, rekao je gostujući u emisiji RTL Danas ministar Darko Horvat, koji je proveo u samoizolaciji zbog koronavirusa.

“Imao sam dojam da sam kolege malo ostavio i na cjedilo jer je jedan dio saborske rasprave proveden i mimo mene”, rekao je ministar za RTL.

Govoreći o Zakonu o obnovi na kojem je radio i za vrijeme samoizolacije, kaže: “Sve će doći na svoje mjesto, idu amandmani, ide ponovna rasprava i sigurno će biti dobar zakon”, rekao je.

Govoreći o zakonu kazao je da je na njega podneseno 183 amandmana. “Od toga neki su i duplani u smislu sličnih tematskih dijelova koje obrađuju. Na sutrašnju sjednicu Vlade ćemo otićis prijedlogom prihvaćanja 30-ak. To je široka lepeza i pojedinačnih i amandmana klubova koje smo spremni prihvatiti”, kazao je Horvat.

“O Zakonu će se glasovati u petak. 30 dana nakon izglasavanja zakona morat ćemo oformiti Fond i donijeti prvi set programa mjera i to će biti prilika da točno definiramo kada građani mogu početi podnositi zahtjeve”, zaključio je.

Komentiraj