HORVAT IZLAZI NA SLOBODU: Bivši ministar nakon 10 dana napušta Remetinec

Nakon 10 dana istražnog zatvora bivši ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat bit će pušten danas iz Remetinca.

Izvor: Media servis

Horvat je, po izlasku iz zatvora, poručio kako do ovoga svega nije trebalo doći.

“Mislim da bi najlakše bilo sve to skupa priznati i istog trenutka otići doma i čekati proces i suđenje, ali nema se što priznati. Ja sam uvjeren u to da svjesno nisam uradio ništa protuzakonito.”

Dodao je Horvat kako će pokušati dokazati da nije bilo nikakvih protuzakonitih pogodovanja. Ipak, istaknuo je kako je siguran da će afera „Horvat“ poprimiti žensko ime.

“Biti na ovakav način optužen, biti u istražnom zatvoru zbog priznanja nekoga tko mi je do jučer bio najbliži suradnik nije niti najmanje fer niti korektno.”

Napomenuo je kako će započeti s pripremom obrane. No, istaknuo je kako se u Sabor neće vratiti.

“Ja sa svojim kolegama u Međimurskoj županiji imam dogovor. Pola mandata gradonačelniku Grada Preloga, pola mandata gradonačelnik Grada Murskoga Središća. Aktivirao sam saborsku mogućnost šest plus šest, ali siguran sam da ona neće trajati godinu dana, već ću i prije pronaći svoj drugi ili drugačiji poslovni aranžman.”

Podsjetimo, bivši ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat uhićen je 19. veljače zbog sumnje u zlouporabu položaja i ovlasti.