HOĆE LI PREMIJER U SAMOIZOLACIJU: Nakon Đokovića i Ivanišević je pozitivan – Plenković je bio s obojicom

Nakon Novaka Đokovića, koji se testirao u Beogradu, i naš tenisač i trener Novaka Đokovića, Goran Ivanišević objavio je da je pozitivan na koronavirus.

I sada se opet postavlja pitanje – zašto premijer Andrej Plenković ne ide u samoizolaciju i hoće li se opet testirati?

Podsjetimo, premijer se na Adria Touru u Zadru kratko sastao s Đokovićem.

Kontakt je bio kratak, premijer se testirao i nalaz mu je bio negativan, a  epideimolozi su rekli da kontakt koji su Đoković i Plenković imali ne spada pod definiciju bliskog kontakata te kako premijer ne mora u samoizolaciju.

Ali, premijer je bio i uz Gorana Ivaniševića, koji je objavio da je pozitivan.

Premijer je već napadan od oporbe da bi morao u izolaciju, a predsjednik Milanović je o tome danas rekao:

“Bolje da vam ne kažem svoje mišljenje o samoizolaciji i o tome kako se ona provodi. Plenkovićev problem je što su njegovi kolege, konkretno Merkel i Trudeau, bili u samoizolaciji u potpuno istim okolnostima i zbog toga ga sad prozivaju.”

A premijer Plenković o svemu kaže: “Želim Goranu da se brzo oporavi, a što se tiče mene, sve skupa druženje s tenisačima trajalo je dvije, tri minute i stvar je nakon konzultacije s epidemiolozima vrlo jasna… Razlika je u onome što je ovdje bit. Razumijemo da je kampanja, a da bi SDP i desnica krajnja rado da premijer ode u samoizolaciju. Činjenica je da su tenisači proveli dane zajedno i to je velika razlika od kurtoaznih pozdrava”.

Na pitanje što ako ipak na kraju bude pozitivan rekao je kako na hipotetska pitanja ne odgovara.