HOĆE LI BITI ŠTRAJKA: Mirenje školskih sindikata i Vlade – nastavak u srijedu

Počeo je postupak mirenja Vlade i školskih sindikata, koji najavljuju štrajk 10. listopada. Čelnici sindikata tvrde da Vlada dva tjedna od posljednjeg sastanka nema stav o njhovu zahtjevu za povećanjem koeficijenata složenosti poslova od 6 posto.

Izvor: Media servis

Sastanak u ministarstvu je završio, postupak mirenja nastavlja se u srijedu.

Zaključak sastanka Vlade i sindikata je da se razgovor nastavlja u srijedu. A zaslužuju li učitelji povišice, pitali su novinari ministra rada Josipa Aladrovića nakon sastanka.
”Jako zanimljivo pitanje. S obzirom da razgovaramo cijelo vrijeme, mislim da smo pokazali svoju volju da anticipiramo sve probleme koji su se pojavili, i zahtjeve za povišicama. Hajdemo vidjeti što će se dogoditi”.

A dogodit će se štrajk, ako se ne nađe kvalitetno rješenje, kažu čelnici sindikata. Postupak mirenja mora završiti najkasnije 9. listopada. Ispod 6 posto ne pristajemo, rekla je čelnica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem.

”Sigurni smo da je ovaj štrajk prilika i borba svakog člana za bolji položaj, bolje obrazovanje i u konačnici, ako imamo bolje obrazovanje ,i za bolju domovinu.”

Podsjetimo, sindikati su prošloga utorka Vladi predali najavu štrajka koji će se u osnovnim i srednjim školama održati 10. listopada. Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec:

”Ukoliko mirenje završi uspješno tada obustavljamo sve naše prosvjedne i štrajkaške aktivnosti. Ako ne završi uspješno, dalje ćemo vas obavijestiti o načinima štrajka”.