HNS ZATVORIO STADIONE: Završnica nogometne sezone bez gledatelja

Završnica nogometne sezone u Hrvatskoj igrat će se bez gledatelja zbog značajnog povećanja broja zaraženih osoba koronavirusom, odlučio je Izvršni odbor HNS-a.

Publika tako neće moći biti prisutna na tribinama u petak i subotu kada se igra posljednje kolo Prve HNL te na finalu Kupa u Šibeniku koje je na rasporedu 1. kolovoza.

Priopćenje donosimo u cijelosti:

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza donio je danas odluku o izmjeni propozicija u četiri nedovršena natjecanja HNS-a, prema kojima će se preostale utakmice odigrati bez prisustva gledatelja zbog ponovnog i značajnog povećanja broja zaraženih osoba u Republici Hrvatskoj uslijed epidemije novog koronavirusa.

Kako je HNS-u zaštita zdravlja igrača i drugih aktera na terenu te gledatelja na prvom mjestu, Izvršni odbor HNS-a donio je odgovornu odluku da se preostale utakmice Hrvatski Telekom Prve lige, 1. Hrvatske nogometne lige za žene, HNK za žene te finale Hrvatskog kupa odigraju bez prisustva gledatelja.

Time se želi minimizirati rizik mogućeg širenja virusa na nogometnim utakmicama, a da se pritom navedena natjecanja uspješno privedu svome kraju.

Propozicije također propisuju da se utakmice moraju organizirati u potpunosti poštujući propisane epidemiološke mjere Stožera civilne zaštite RH i sukladno obveznim uputama Radne skupine HNS-a za pripremu nastavka natjecanja.