HNS PRESJEKAO: Evo gdje će se konačno igrati odlučujuća utakmica Hrvatska – Slovačka

Kod nas ne može više ništa proći bez bure i buke u javnosti, pa ni nogometna utakmica reprezentacije.

Oslučujuću utakmicu za Euro 2020. Hrvatska igra kod kuće protiv Slovačke, koja se trebala igrati  16. studenoga u Rijeci. A onda se javila kombinacija da se igra u Zagrebu jer stadion može primiti i 30.000 navijača, za razliku od Rujevice koja prima tek 8000, a bodrenje je važno u takvoj utakmici

No, u tipično našem neslaganju oko svega, odmah su se javili i tonovi – zašto ne u Splitu? Na kraju seu presjekli u HNS-u, čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Hrvatski nogometni savez ovim putem želi okončati nagađanja o mogućoj promjeni domaćinstva utakmice protiv Slovačke te potvrđuje kako će odlučujući susret za odlazak na EURO 2020. biti odigran 16. studenoga na stadionu HNK Rijeka, kao što je prvotno i odlučeno.

Kao što je Izvršni odbor HNS-a odlučio na sjednici održanoj 11. srpnja ove godine, utakmica Hrvatska – Slovačka u sklopu Europskih kvalifikacija za EURO 2020. godine bit će odigrana u Rijeci. Podsjetimo, hrvatskoj reprezentaciji potreban je bod u toj utakmici kako bi osigurala plasman na Europsko prvenstvo.

Imajući u vidu izuzetnu važnost utakmice, rukovodstvo HNS-a razmotrilo je opciju igranja na većem stadionu koji bi mogao odgovoriti očekivano velikom interesu navijača Hrvatske. Ipak, ostalo se pri ranije zauzetom stavu da će kvalifikacije biti odigrane u četiri najveća hrvatska grada te će nakon Zagreba, Osijeka i Splita svjetske doprvake u ovom ciklusu dočekati i Rijeka.

Jedinstven je stav HNS-a da će reprezentacija u Rijeci imati idealne uvjete za pripreme za utakmicu te sjajnu podršku na stadionu HNK Rijeka. Informacije o prodaji ulaznica bit će objavljene naknadno na internetskoj stranici HNS-a.”

Hrvatskoj za odlazak na Euro treba samo bod, a može proći dalje i s porazom ukoliko se poklope ostali rezultati iz skupine.