HNS-OVAC BATINIĆ: Zoran Milanović imao bi više šansi kao naš kandidat – kandidat liberala

Nakon europskih izbora HNS je na Facebooku pozvao na ujedinjavanje liberalne scene za predsjedničke izbore.

Izvor: Media servis

Na pitanje s kim vide to ujedinjavanje i je li to bio poziv protiv predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, Milorad Batinić kaže pozivali su i uoči europskih izbora, a poziv je bio upućen: “Svim onim strankama liberalnog spektra, od stranke Pametno, GLAS-a, IDS-a, Reformista i svakako HSLS-a”.

Koga će podržati na predsjedničkim izborima, kaže, tek će se razgovarati na Predsjedništvu stranke, a postoji li mogućnost da podrže aktualnu predsjednicu?

“Po mojim spoznajama, raspoloženje ne ide u tom smjeru”.

A ako bi se kandidirao Zoran Milanović? “Po mom osobnom mišljenju i većem dijelu članstva, predložio bih da Zorana Milanovića mi predložimo kao kandidata liberala za predsjednika države jer mislim da ima daleko veće šanse nego kao kandidat socijaldemokrata”.

Na pitanje bi li ujedinili liberale i za parlamentarne izbore, Batinić kaže da se radi o dugoročnom pozivu.

“Smatramo da je predugo u hrvatskoj političkoj sceni liberalna opcija razjedinjena i neovisno o kojim se izborima radi, mislim da je dužnost da se određeni ego stavi sa strane, da se pogleda nužnost formiranja jedne jake liberalne opcije u RH”.

Nakon izbora, pokazalo se da HNS ne može nastupati samostalno pa se postavlja pitanje je li njihov poziv na ujedinjenje zapravo val pomoći koju traže. Batinić takve teze odbacuje i podsjeća da je HNS od svih liberalnih opcija dobio najviše glasova. A o tek 30 posto glasova vladajućoj koaliciji je rekao:

“Građani su poslali određenu poruku koju smo u ovom kratkom vremenu razmotrili. Ovaj tjedan će krenuti i analize od lokalnih razina i izvući ćemo određene pouke”.

Komentiraj