HNS O ŠUKERU: U HNS-u ne vlada jednoumlje već demokracija

Podijelite članak

Hrvatski nogometni savez reagirao na medijske napise o nepovjerenju prema predsjedniku Davoru Šukeru.

Čelni čovjek HNS-a uputio je prijedlog o smjeni izbornika U-21 reprezentacije Nenada Gračana, a izvršni odbor je sa svih 12 glasova to odbio. Nakon toga krenule su špekulacije o tome da Šuker više ne uživa povjerenje svog IO.

Priopćenje HNS-a prenosimo cijelosti.

“U HNS-u ne vlada jednoumlje već demokracija. Stoga je uobičajeno da Izvršni odbor razgovara, raspravlja i zajednički odlučuje o svim pitanjima, uz poštivanje svakog pojedinačnog stava. Razumljivo je da je pritom u niz situacija bilo i bit će različitih razmišljanja.

Odluka o statusu izbornika mlade reprezentacije Nenada Gračana također dokazuje upravo to – da svaki član IO-a ima pravo iskazati svoje mišljenje. Pritom je IO pokazao dosljednost, poštujući dogovor s izbornikom Gračanom postignut prije U-21 Europskog prvenstva.

Istovremeno, takva odluka ni na koji način nije izraz nepovjerenja prema predsjedniku Davoru Šukeru koji je demokratski izabran za predsjednika Saveza i iza kojeg je sedam godina izuzetnih uspjeha na sportskom i financijskom planu u rukovođenju Saveza.”

Komentiraj