HNK GORICA: Novi trener je Makedonac Igor Angeloski

Angelovski je na klupi hrvatskog prvoligaša zamijenio Samira Toplaka kojemu je presudio jučerašnji poraz 0-2 u utakmici protiv Istre. Makedonski stručnjak je ugovor s Goricom potpisao do ljeta 2024. godine.

Izvor: Media servis

– Moram zahvaliti predsjedniku Črnku na odluci da preuzmem Goricu, vrlo brzo smo se sve dogovorili i sretan sam zbog dolaska. Pratim sve utakmice u hrvatskoj ligi još od kada sam bio izbornik Sjeverne Makedonije jer je puno igrača igralo u hrvatskim klubovima pa mogu reći da vrlo dobro znam situaciju u HNL-u. Zadovoljstvo je biti trener u ovoj ligi jer je iz godine u godinu sve kvalitetnija i naravno da je to onda velika motivacija za trenera – rekao je novi trener Gorice, Igor Angelovski.

– Najbitnije mi je da budemo dobri kao tim, to nam treba biti na prvom mjestu, a pojedinci moraju biti dio tima i svaki igrač mora dati svoj maksimum u interesu kluba za ostvarivanje što boljih rezultata. Gorica posjeduje kvalitetu i mislim da upravo ona može donijeti bolje rezultate, to je i najveći razlog zbog kojeg sam pristao preuzeti klupu Gorice – zaključio je Angelovski.

Nakon igračke karijere, Angelovski je stručni rad započeo u FK Rabotnički, prvo kao sportski direktor, a trenersku poziciju preuzeo je u sezoni 13/14. U listopadu 2015. godine, Angelovski preuzima reprezentaciju Sjeverne Makedonije koju je vodio u 54 utakmice, a momčad je pod njegovim vodstvom upisala 23 pobjede, 11 remija i 19 pobjeda.

Dolazak novog trenera komentirao je i predsjednik kluba Nenad Črnko.

– Odluke o promjeni trenera su oduvijek meni osobno bile najteže, ali upravo takve odluke moraju biti na leđima predsjednika kluba. Želim se još jednom zahvaliti Samiru Toplaku i Branku Lađeviću na svemu pozitivnom što će u Gorici ostati iza njih. Igor Angelovski je naš izbor i uvjeren sam da će respekt koji je stvorio nakon sjajnih rezultata reprezentacije Sjeverne Makedonije uz nova iskustva pretočiti u novu dimenziju Gorice. Drago mi je da smo vrlo brzo dovršili ovaj posao i već danas smo svi zajedno na čelu s novim trenerom u pripremama za sljedeću utakmicu Gorice s Varaždinom – rekao je Črnko.

Gorica je trenutno predzadnja momčad SuperSport HNL-a, a trenerski debi Angelovski će imati na gostovanju kod Varaždina iduće subote u 18:55.