HGK TUŽILA BUJASA: Traže 40.000 kuna – brzo im je odgovorio

Hrvatska gospodarska komora tužila je čelnika Udruge Glas poduzetnika Hrvoja Bujasa i traži odštetu u visini od 40.000 kuna za riječi koje je izrekao javno.

Tim se povodom Bujas oglasio na Facebooku:

Krenula je hajka na #UGP, iz svih smjerova!

Osim sto smo valjda jedini koji smo dobili kaznu na iznos od 20 000 kn UGP i 10 000 kn, ja, kao Predsjednik i odgovorna osoba, na koju smo se naravno žalili, sada je stigao i zahtjev za naknadu štete od #HGK, gdje mene tuze na iznos od 40 000 kn za moje javno izrecene stavove o njima!

Nece me to niti malo pokolebati!

NIKAD necemo prestati traziti da HGK postane dobrovoljna Udruga, pa tko zeli biti clan, neka placa i clanarinu.

Ja ne zelim biti clan! Prislino sam tamo, a eto, jos zele i cak 40 000 kn naplatiti moje ne slaganje sa njima! Pitam se i zasto 40 000 kn, zasto ne 500 000 kn, zasto ne 1 000 000 kn kad se vec nabacujemo brojkama???
Vidimo se gospodo iz HGK na sudu, radujem se rocistima…svi cete biti pozvani, tjerate lisicu, a izvuci cete medvjeda!

UGP je dobrovoljna i neovisna Udruga, financiramo se iskljucivo zahvaljujuci vasim donacijama i odgovaramo iskljucivo VAMA. Hvala vam na vasoj podrsci, a ukoliko zelite donirati UGP-ov rad mozete ovdje https://www.glaspoduzetnika.hr/doniraj-a328

UGP nece stati, UGP ide do kraja!

Sheraj, lajkaj, komentiraj, no sad je vrijeme promjena, nemamo pravo stajati sa strane, nasu sudbinu krojimo mi sami, ukljucimo se svi!

Podsjećamo, kada je HDK u prosincu najavio tužbu, napisali su:

“Naime, izjava Bujasa u kojoj HGK naziva institucijom za uhljebljivanje ljubavnica direktno, besprizorno i seksistički vrijeđa sve zaposlenice Komore koje odgovorno obavljaju svoj posao. Mnoge od njih su visokokvalificirane stručnjakinje s dugogodišnjim iskustvom iz privatnog sektora, a Bujas si dopušta javno ih i neosnovano vrijeđati i prozivati”, priopćeno je u najavi tužbe iz HGK-a.