HGK NEĆE PROMJENE: Burilović i dalje predsjednik – Oreščaninu 21 glas

Na 14. sjednici Hrvatske gospodarske komore izglasan je novi, stari predsjednik te institucije – Luka Burilović.

Izvor: Media servis

Glasovalo je 90 članova. Burilović dobio 67 glasova. Lovrović ima 1 glas, Oreščanin 21 glas.

“Pred nama je puno posla, nema vremena za slavlje. Hvala svim protukandidatima”, rekao je.

Podsjećamo, na javni poziv Upravnog odbora HGK-a javila su se i dokumentaciju dostavila trojica kandidata; Dražen Oreščanin, Luka Burilović i Marin Lovrović koji predstavljaju svoje programe razvoja za HGK u razdoblju od 2022. do 2026. godine.

Članovima skupštine prvi se obratio čelnik udruge Glas poduzetnika, Dražen Oreščanin pojasnivši kako je glavna točka njegova programa suradnja.

“Kontinuirana svakodnevna suradnja sa svim bitnim dionicima, počevši od skupštine i upravnog odbora, preko županijskih organizacija, preko udruženja zajednica i grupacija Komore i suradnja sa drugim udrugama poduzetnika. Također suradnja s Vladom, politikom i javnim institucijama na ravnopravnoj osnovi gdje ćemo mi kao Komora biti ravnopravni sudionik.”

Svoj program predstavio je i dosadašnji čelnik HGK-a Luka Burilović koji je na tu poziciju zasjeo 1. travnja 2014.

“Hrvatsko gospodarstvo treba snažna Komora, Komora koja će u svakom trenutku moći sjesti, institucionalno razgovarati s donositeljem odluka, ministarstvom, Vladom i utjecati na njih i na to da rade u korist poduzetnika i cijelog gospodarstva.”

Na predstavljanju svojeg programa je Riječanin Marin Lovrović koji je na prošlim izborima, 2018., osvojio tek sedam glasova. Po pitanju ukidanja članarine u HGK bio je jasan:

“Spominje se ukidanje članarina, po meni je to non sense, dobrovoljna članarina, šta to znači. Ako ti nisi dovoljno sposoban i transparentan, ti ćeš pitat komoru šta treba raditi. Mislim da ne bi trebalo ukinuti članarinu, taj zakon je kriv, trebalo bi još povećati članarinu ili Komora koja je nepofitna organizacija mora osnovati poduzeće neki d.o.o. preko kojeg će zarađivati da nadoknadi ono što je izgubila.”