HELIKOPTER PAO KOD KIJEVA: Do sada 16 mrtvih, ima i djece – poginuo i ukrajinski ministar

Pored vrtića u ukrajinskom gradu Brovaryju u blizini Kijeva srušio se helikopter.

Izvor: Media servis

Policija javlja da je poginulo najmanje 16 osoba, među kojima dvoje djece. AFP javlja da je među preminulima i ukrajinski ministar unutarnjih poslova Denis Monastirski.

Prema izvještajima u helikopteru su bili njegov zamjenik i državni tajnik.

Zamjenik šefa ureda predsjednika Kirilo Timošenko je na Telegramu napisao da se još uvijek traže žrtve te provjeravaju okolnosti događaja.

​Dodajmo da ukrajinska protuzračna obrana dobiva pojačanje. Nizozemska Ukrajini šalje jedinicu sustava Patriot. Iz SAD-a stiže potvrda da se u američkim vojnim bazama obučavaju ukrajinski vojnici. Glasnogovornik Pentagona, general Patrick Ryder: “Svjesni smo toga da su mediji zainteresirani za vijest pa mogu potvrditi da je obuka počela i trajat će nekoliko mjeseci. U nju je uključeno gotovo 100 ukrajinskih vojnika. Sve napreduje prema planu.”

“Užasna tragedija dogodila se danas u Brovariju u Kijevskoj regiji. Srušio se helikopter Državne hitne službe, a na mjestu nesreće izbio je požar. Do ovog trenutka umrlo je 15 ljudi, a točan broj žrtava tragedije još se utvrđuje. Među poginulima su ministar unutarnjih poslova Ukrajine, njegov prvi zamjenik, državni tajnik, njihovi pomoćnici i posada helikoptera”, poručio je na Facebooku ukrajinski predsjednik Volodimiri Zelenski.

Dodao je da su bili pravi ukrajinski domoljubi. ‘‘Neka počivaju u miru svi oni čiji su životi oduzeti ovog crnog jutra”, naveo je u objavi.