HDZ ŽESTOKO PO RASPUDIĆU: Milanovićev ljevičarski potrčko nanosi štetu Hrvatima u BiH

Saborski zastupnik Nino Raspudić je gostujući na N1 televiziji komentirao događanja u BiH i među ostalim rekao: “Plenković je suodgovoran za ovo što će se ujesen dogoditi u BiH”.

“S ovakom politikom RH nema nikakve šanse, pregovori su farsa, Bakih Izetbegović i bošnjačka politička vrhuška ih vuku za nos. Samo kupuju vrijeme. Vrijeme prolazi, izbori će biti u 10. mjesecu, političko Sarajevo ne želi da se izborni zakon mijenja. Po postojećim okvirima mogu preglasati Hrvate i to će izgleda učiniti. U toj operaciji političkog obezglavljivanaja Hrvata u BiH Plenković djeluje kao anesteziolog”, rekao je Raspudić za N1.

Dodaje i kako je Hrvatska trebala blokirati zaključke EU iz prosinca kada nisu prihvaćeni hrvatski amandmani. Za Plenkovića dodaje:

“On je briselski poltron koji ne bi prstom mrdnuo ni za koga, ne samo za Hrvate u BiH što bi mu donijelo minus za buduću karijeru u Bruxelleseu. On je suodgovoran za ovo što će se dogoditi ujesen, ne samo nereagiranjem nego i anesteziranjem Hrvata u BiH pričom da on tobože nešto radi. Hrvatska se mora početi ponašati kao punopravna članica EU i NATO-a i blokirati sve pregovore koji idu protiv interesa”.

Nakon gostovanja Raspudića uslijedio je brzo odgovor HDZ-a:

Na Facebooku pišu:

“MILANOVIĆEV LJEVIČARSKI POTRČKO OPET NANOSI ŠTETU HRVATIMA U BiH!

Milanovićev ljevičarski potrčko & njegov najodaniji mališan Nino Raspudić na N1 Hrvatska još jednom reciklira laži o politici #VladaRH prema BiH. Dok oni svojim istupima štete Hrvatima u BiH & oslabljuju pregovaračku poziciju političkim predstavnicima hrvatskog naroda u ovim zahtjevnim okolnostima, PVRH Andrej Plenković u stalnoj je komunikaciji s čelnicima EU institucija i zemalja & međunarodnim posrednicima, kao i s predsjednikom HDZ Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem, kako bi pomogao u postizanju rješenja koje će osigurati ravnopravnost i legitimnu zastupljenost Hrvata u BiH.

Hrvatska neće dopustiti da se u BiH odustane od načela ravnopravnosti triju konstitutivnih naroda, no za dogovor je potreban konsenzus predstavnika svih naroda i političkih stranaka u BiH, a ljevičarski potrčko Raspudić svojim izjavama umanjuje mogućnost za postizanje dogovora i u biti jedino nanosi štetu Hrvatima u BiH.

A upravo se potrčko Raspudić, kao tzv. urbani ljevičar jugoslavenske orijentacije, klanjao Milanoviću i dok je zdušno podržavao Željka Komšića. Da, valjda je tako branio interese našega hrvatskog naroda!”, pišu.