HDZ ŽESTOKO PO MILANOVIĆU: Kad je uhvaćen u laži, udbaški poslušnik optužuje druge

HDZ je na službenoj stranici na Facebooku komentirao izjave Zorana Milanovića o Bosni i Hercegovini i žestoko ga napao.

Podsjetimo, predsjednik Milanović i jučer se nakon otkrivanju spomenika žrtvama Holokausta i ustaškog režima u Zagrebu osvrnuo u izjavi na situaciju u BiH, ministra Gordana Grlića Radmana nazvao je “rumenim seoskim đilkošem”, a spominjao je i izborni zakon u BiH.

Objavu HDZ-a prenosimo u cijelosti:

“Milanović se odjednom sjetio da postoje Hrvati u BiH, a donedavno je poticao njihovo obespravljivanje te se radovao kada su im Bošnjaci nametali političke predstavnike!

Svaki put kada je uhvaćen u laži, udbaški poslušnik Milanović druge optužuje za ono što vrijedi za njega samog.

Kao predsjednik SDP-a išao je u Sarajevo strastveno podržavati svog prijatelja Komšića, razdragano zagovarajući tzv. građansku BiH, uz bratstvo i jedinstvo SDP-a i SDP-a BiH! Posljedice takve katastrofalne politike snosimo i danas.

Milanoviću bi bilo bolje da šuti jer svojim izjavama nanosi štetu Hrvatskoj i Hrvatima na međunarodnoj sceni. Umjesto da je pomogao u pregovorima o Izbornom zakonu BiH, njegova štetočinska politika je otežala poziciju Hrvata.

Naša VladaRH čini sve kako bi pomogla Hrvatima u BiH. Za razliku od Milanovića koji je kao premijer na Europskom vijeću šutio k’o zaliven o BiH, PVRH Andrej Plenković uspio je na najvišoj međunarodnoj razini otvoriti raspravu o BiH & potrebi izmjena Izbornog zakona, a njegovim je ustrajnim zauzimanjem u Strateški kompas EU-a uvrštena referenca o ravnopravnosti konstitutivnih naroda u BiH.”