HDZ ŽESTOKO PO AHMETOVIĆ: Napokon shvaćamo zašto je komesarka

Mirela Ahmetović, politička tajnica SDP-a, danas je u programu N1 televizije ograničavanje tržišnih cijena energenata nazvala “najvulgarnijom intervencionističkom mjerom”.

Rekla je i da SDP predlaže smanjene trošarina i da se vidi kako smanjiti tržišnu maržu.

Potom su je napali iz HDZ-a, a njihovu objavu s Facebooka objavljujemo u cijelosti;

“Hrvatska po mjeri Ahmetović: Zemlja sa 700.000 zaposlenih manje, bez dotoka ukapljenog plina, ali sa skupljim gorivima! SDP-ovoj komesarki smeta to što je naša Vlada spriječila da benzin i dizel poskupe, još jučer, za najmanje 20 lipa po litri. Ograničavanje cijene goriva pritom je osudila kao ‘najvulgarniju intervencionističku mjeru’.

Sada napokon shvaćamo zašto je komesarka – osim zbog notorne zloće i svog načela što gore za Hrvatsku to bolje za SDP – pokušala opstruirati i mjere kojima smo u covid-19 krizi spasili 700.000 radnih mjesta u privatnom sektoru. I to su bile ‘vulgarne intervencionističke mjere’. Doduše, kojima je hrvatska država pribjegla na dobrobit svojih građana”, pišu iz HDZ-a.

“S obzirom da se podjednako ciljano, vulgarno borila i protiv LNG terminala, strateškog projekta bez kojeg bi naša zemlja u energetskom smislu bila u znatno goroj poziciji, komesarka je posljednja persona koja ima pravo govoriti o energentima.

Ponovno iskazujući prezir prema hrvatskim građanima, SDP je iznova demonstrirao s kolikom nespremnošću i već poslovičnom malicioznošću dočekuje krize s kojima se suočavamo, pa tako i s rastom cijena energenata.

Zamislite kako bi bilo da je Ahmetović na vlasti? Propasti bi vulgarno prepustila 700.000 radnih mjesta i spriječila opskrbu Hrvatske i EU-a ukapljenim plinom. A gorivo bi još jučer poskupjelo”, zaključuju.