HDZ-U UNATOČ: Ostojić predsjednik – je li riječ o pakosti ili nerealnim strahovima

Ranko Ostojić

Nakon prošlotjedne maratonske rasprave i svađe zbog toga što Odbor za imenovanja nije podržao Ranka Ostojića kao novog predsjednika Odbora za unutarnju politiku, danas je njegov izbor prošao glatko bez prepirke i rasprave.

Ostojić kaže da nije ništa drugo ni očekivao i zahvaljuje se svima koji su shvatili da prije svega treba staviti zakon na prvom mjestu. Svoj izbor ne smatra velikom pobjedom.

“Ja nikada nemam nikakvu euforiju i ne bih to gledao na taj način, kao i što ni izglasavanje protiv koje je bilo zadnji put ne smatram nikakvim svojim potezom. Vjerujem da sam to zaslužio svojim ponašanje, promijenio se nikada nisam i to je jedan pozitivna crta,” rekao je Ranko Ostojić za Media servis.

Iako se ne događa često da dio vladajućih stane uz oporbu, Ostojić kaže da prije tjedan dana nove kolege nisu bile u potpunosti informirani.

Sjednicu Odbora je sazvao odmah nakon glasovanja, a danas se neće raspravljati o smjeni šefa SOA-e Dragana Lozančića.

“To ćemo vidjeti, ne čini Odbor samo predsjednik nego svi njegovi članovi. Koliko se budemo dogovorili, nastavit ćemo dalje raditi,” dodaje Ostojić.

Na izbor Ostojića osvrnuo se i predsjednik SDP-a Zoran Milanović.

“Ne znam što je ovo trebalo HDZ-u. Nije mi jasan taj manevar kada su bili protiv, sada je on izglasan glasovima njihovog koalicijskog partnera i nas. Jedna vrlo bizarna epizoda koja govori o nekakvim potpuno nerealnim strahovima HDZ-ovaca, možda pakosti,” rekao je Milanović.

Komentiraj