HDZ TRAŽI PREDSJEDNIKA: Hoće li se Miro Kovač ipak odlučiti za “utakmicu” s Plenkovićem?

miro kovač

Hoće li HDZ opet imati samo jednog kandidata za predsjednika – Andreja Plenkovića koji je već u utrci, ili će se u zadnji tren ipak pojaviti konkurent, što bi bilo dobro za unutarstranačku demokraciju.

Svašta se ovih dana moglo čuti, ali posljednje što se može čuti od HDZ-ovaca u samom vrhu, kao i onih koji su blizu je da Zlatko Hasanbegović definitivno neće biti kandidat.

Ali, saznaje se, da bi to ipak mogao biti ministar Miro Kovač.

I dok jedni misle kako bi bilo dobro da se natječu Kovač i Plenković, drugi pak misle kako bi to opet moglo podijeliti stranku.

A to, ocjenjuju oni s kojima smo razgovarali, ne bi bilo dobro pred izbore, jer stranka ionako ima dosta problema i valja provesti konsolidaciju.

Misli se i kako Kovač nema šansi protiv Plenkovića i da oni koji ga bodre čine isto ono što su prije četiri godine učinili Darku Milinoviću.

Tapšali su ga po ramenima i tvrdili kako ima njihovu poderšku, a potom se svi okrenuli Karamarku.

Može se čuti i kako je jedan od zagovornika da se Miro Kovač natječe za predsjednika i Tomislav Karamarko.

Jer, Kovač je čovjek koji odgovara desnijoj struji unutar HDZ-a.

Sam Miro Kovač je obećao kako će sve dileme biti razjašnjene početkom tjedna, kada će na kraju reći što je s njegovom kandidaturom.

Valja podsjetiti kako je i Milijan Brkić, koji sada s mjesta zamjenika predsjednika vodi HDZ, najavio kako bi moglo biti još kandidata i da će se sve znati u tjednu koji dolazi.