HDZ REAGIRAO NA NASILJE: Raspuštena županijska organizacija – župana očekuje i stegovni postupak

Andrej Plenković

”Odlučili smo danas na telefonskoj sjednici raspustiti županijsku organizaciju. Želimo tamo jedan novi početak jer je to županija u kojoj HDZ ima načelnike pet općina, gradonačelnike i većinu u županijskoj skupštini”, rekao je čelnik HDZ-a Andrej Plenković nakon završetka sastanka Kluba HDZ-a i Nacionalnog vijeća, koji su se sastali u povodu obiteljskog nasilja njihovog člana Alojza Tomaševića, župana Požeško-slavonske županije.

“Sigurno ćemo protiv Tomaševića pokrenuti stegovni postupak, a o tome odluke donosi naš Visoki časni sud. Ovo je jedna neugodna situacija i žao mi je da je do toga došlo. To nije dobro za njegovu suprugu i njega, ali ni za imidž HDZ-a”, rekao je Plenković a prenosi N1.

”Najbitnije je da je nakon današnjih saznanja Nacionalno vijeće HDZ-a odlučilo raspustiti županijsku organizaciju požeško-slavonskog HDZ-a. Slijedom informacija koje smo zaprimili i koje je objavila policija zbog nasilja u obitelji tj. aktivnosti župana Tomaševića – koje osuđujemo. Ukoliko se pokaže da su informacije točne ne vidim kako bi Tomašević mogao ostati na dužnosti na koju je izabran prije nekoliko mjeseci. Ovo nije pitanje samo statuta nego i morala”, rekao je čelnik HDZ-a.