HDZ PO MILANOVIĆU: Širi govor mržnje radi ostvarivanja osobnih političkih interesa

zoran milanović

U povodu istupa šefa oporbe Zorana Milanovića u kojem se obrušio na Kolindu Grabar Kitarović, Tihomira Oreškovića, Milijana Brkića i Tomislava Karamarka, HDZ se obratio javnosti.

“Predsjednik SDP-a Zoran Milanović jučer je opet grubim i vulgarnim riječima napao HDZ, te vrijeđao Predsjednicu Republike i visoke dužnosnike Vlade, odnosno HDZ-a. Njega su iz prvih redova dvorane u kojoj je održan partijski skup, zdušno bodrili neki bivši ministri, što ih čini suodgovornima za širenje govora mržnje i iskazivanje prezira prema institucijama države.

Nije novost to što šef partije u nedostatku vlastite političke vizije ili programa vrijeđa političke oponente i ustrajava na incidentnim situacijama. Tako je četiri godine vodio državu ostavivši iza sebe potpuno devastirano gospodarstvo, nikad veću stopu zaduženja države, ideologizirane kulturne institucije i uništenu socijalnu strukturu društva. Tolerancija i dijalog su pojmovi koji su njemu sasvim nepoznati.

Šef SDP-a se ponaša krajnje neodgovorno šireći govor mržnje radi ostvarivanja osobnih političkih interesa. Na ovakve napade nećemo uzvraćati već apeliramo na medije da ne budu kanal za transmisiju i širenje govora mržnje”, priopćili su iz HDZ-a.

Podsjetimo, Milanović je na svom predizbornom skupu u Dubravi u utakmici za šefa SDP-a rekao:

“Dok su Kitarovićka i Karavaso olajavali u Mađarskoj, mi smo pomagali ljudima. Nismo se ogradili žicom, niti ćemo to ikada napraviti.”

Za predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović rekao je da je ‘šaka jada’ te da je poznaje ‘dok je još Tomislavu Karamarku virila iz džepa’, a za premijera Oreškovića je opet ustvrdio da nema legitimitet i da je pravi šamar državi.

Komentiraj