HDZ-OVCI U AFERAMA: Bernardić komentirao Brkića i Tolušića

HDZ-ovi ministri i visoki dužnosnici niže aferu za aferom. Milijan Brkić i prisluškivanje u sklopu afere SMS, a tu je i ministar poljoprivrede te potpredsjednik Vlade Tomislav Tolušić koji se u fokusu našao zbog svoje kuće u Virovitici.

Izvor: Media servis

Te afere komentirao je predsjednik SDP-a Davor Bernardić. Podsjetimo, Milijan Brkić tvrdi da je u sve upetljana UDBA, a Bernardić ga je pozvao da kaže tko točno stoji iza toga.

“Bilo bi dobro da Brkić kaže tko stoji iza toga. Mislim da cijela Hrvatska vidi da HDZ zloupotrebljava obavještajni sustav za unutarstranačke obračune”, rekao je Bernardić.

Ako je tvrtka koja je radila za županiju radila i kuću onda je riječ o opasnom sukobu interesa i nezabilježenoj korupciji, rekao je Bernardić o aferi ministra Tolušića.

“Riječ je silnim kvadratima i silnim mlilijunima kuna. Od kud taj novac? Pozivam Poreznu upravu, ured za utvrđivanje porijekla imovine da vide kakva je veza između tvrtke koja je kuću gradila i njega. Ta tvrtka je obavljala poslove za županiju dok je bio župan. Pozivam ministra financija da ne zataškava aferu”, kaže Bernardić.

Komentiraj