HDZ-OVA MJERILA: Nečuveno kada Milanović zaziva pad Vlade, ali super kada je to tražila Grabar Kitarović

Nedavno je predsjednik Zoran Milanović, govoreći o zviždačici Maji Đerek koju je ministar obrane nazvao “zviždaljkom” rekao: “Ako je pola onoga što je rekla istina, to je razlog za pad Vlade”.

Silno je razljutio HDZ-ovce. I dok je o tome Andrej Plenković, čelnik stranke, šutio, ostali su redom tvrdilki kako je to nezapamćeno u hrvatskoj povijesti da predsjednik zaziva pad Vlade.

A da HDZ-ovci brzo zaboravljaju najprije ih je podsjetila njihova bivša čelnica i premijerka Jadranka Kosor.

“Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je odmah, neposredno nakon što je došla, napisala pismo Milanoviću gdje mu kratko i jasno napomenula da je najbolje što može napraviti za Hrvatsku da da ostavku i odu on i njegova Vlada”, podsjetila je Kosor.

Podsjećamo, u priopćenju što ga je potpisao njen glasnogovornik Luka Đurić Grabar Kitarović podsjeća da mu je ona u telefonskom razgovoru 19. veljače 2015. najavila slanje prijedloga za održavanje zajedničke sjednice Vlade zbog teškog gospodarskog i socijalnog stanja u državi.

A nakon što je iz Milanovićevog kabineta odgovoreno prijedlogom da predsjednica, odnosno njezini suradnici pripreme „konkretne prijedloge, način provedbe i procjenu financijskih učinaka tih prijedloga za zajedničku sjednicu Vlade“, s Pantovčaka su potom odgovorili „kako je Predsjednica, nakon temeljitih analiza i obavljenih konzultacija s gospodarskim stručnjacima, došla do zaključka kako je najkonkretniji prijedlog za izlazak RH iz krize – ostavka predsjednika Vlade RH.“