HDZ-OV KANDIDAT ZA SPLIT: Liječnik Zoran Đogaš, koji nije član stranke

Dok Split čeka izvanredne gradonačelničke izbore, Vlada je jučer, na zatvorenom dijelu sjednice, za povjerenicu koja će do izbora voditi grad imenovala Mirnu Vežu.

Izvor: Media servis

Veža je pročelnica Službe pravnih poslova zaštite i zastupanja od studenog 2018., a u splitsku Gradsku upravu došla je za mandata gradonačelnika Andre Krstulovića Opare.

”Rješenjem Vlade RH kojim sam imenovana povjerenicom za Grad Split ukazana mi je čast i obveza osigurati funkcioniranje Grada u prijelaznom razdoblju do izbora gradonačelnika. Taj posao ću izvršavati u suradnji sa svim svojim kolegama stručno, profesionalno i odgovorno s obzirom da smo svi vođeni istim ciljem, a to je zaštititi interese našeg grada”, rekla je Veža.

A HDZ je prelomio, u novu utrku za gradonačelničku poziciju idu s novim imenom – neurokirurgom Zoranom Đogašem.

”Zatečen sam ovom situacijom. Dobio sam poziv koji je apsolutno iznenađenje”, rekao je jučer Đogaš koji je, kaže, dobio odriješene ruke da izabere kandidata za zamjenika gradonačelnika.

”Ako su oni izabrali mene kao nezavisnu i nestranačku osobu, ali kojoj je HDZ dao neku ulogu, to je iskorak koji je uzajamni interes. Jer da nije ta priča, da sam pozvan kao netko stranački da se uključi, u toj priči ja ne bi bio. Ja sam nestranačka osoba, ali uz puno potporu HDZ-a od vrha do dna, bez čega se ne može. Ovdje ide i država i dolje do naše lokalne razine”, rekao je Đogaš.

Potporu je dobio od Gradskog odbora HDZ-a pa sve do premijera Andreja Plenkovića. Rekao je da je nakon nekoliko dana promišljanja prelomio da prihvati ponudu jer smatra da Split treba probuditi. Na pitanje bi li mogao zamisliti suradnju sa Željkom Kerumom, odgovorio je:

“Zahvaljujem što ste došli, ali prava pressica i prava priča će biti idući tjedan, tako da hvala vam lijepa. Sretan Uskrs vama i vašim obiteljima”.

Dok oko Keruma nije htio odgovoriti, Đogaš je poručio da postoje brojni ljudi koji do sad nisu bili istaknuti, ali da žele biti dio ove priče i pomoći svom gradu.

U ovoj jednadžbi nije bilo mjesta za šefa splitskog HDZ-a Vicu Mihanovića koji je prošle godine na regularnim izborima izgubio od kandidata Centra Ivice Puljka, koji je sa svojim zamjenicima dao ostavku i odlučio se za nove izbore, uvjeren da će mu građani ponovno ukazati povjerenje da vodi Split.

Pritom, ne odričući se svog donedavnog zamjenika Bojana Ivoševića protiv kojega je DORH podignuo optužnicu radi prijetnji novinarki Slobodne Dalmacije.