HDZ-OV JOSIP ĐAKIĆ: HVIDRA će podržati prosvjed protiv posjeta Vučića

đakić, hdz

HDZ-ov zastupnik i šef HVIDRA-e Josip Đakić potvrdio je da će njegova udruga podržati prosvjede u povodu najavljenog posjeta srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića.

Prosvjed je najavila Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, a zbog te najave je srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin rekao da će Vučića u Zagrebu dočekati ustaše.

“Sami znate da mi nismo ustaše niti smo to bili u Domovinskom ratu niti smo danas. Nikakvih poveznica s ustaštvom nemamo, pogotovo što smo u demokratskoj slobodnoj Hrvatskoj doživljeli njihovu agresiju. Oni bi trebali sebe preispitati tko su oni, iako mi znamo tko su oni. Čije ideje su zastupali o velikoj Srbiji, kakva su znakovlja nosili i oni su zapravo fašisti koji su u obliku četnika nastupali u proteklom vremenu, no to je iza nas”, rekao je Đakić, prenosi Media servis.

Đakić kaže kako Srbija danas treba ispuniti ono što joj nalaže Europska unija ali i da je dobro da se razgovara i počnu rješavati otvorena pitanja. Na pitanje je li za njega Vučić četnik, rekao je da je nastupao s pozicije četništva zajedno sa Šešeljem i Nikolićem.

“Oni su harali i palili po Baranji i Dalmaciji i aktivno sudjelovali u organizaciji pobune kao i svojatanju hrvatskog teritorija”, kaže Đakić, a na pitanje novinara bi li po njemu trebao Vučić dolaziti u Hrvatsku Đakić odgovara: “Nažalost srpski narod ga je izabrao. Bilo je puno prije kvalitetnijih vođa u Srbiji koji su bili za demokratski razgovor i nastup, ovaj je najgori, ali nažalost mora se s njim razgovarati.”

Komentiraj